Sastojci 10 osoba
Kora
5 belanaca
5 kasika secera
5 kasika hladne vode
5 kasika mlevenih oraha
1 kasika brasna
1 kesica prasak za pecivo
krema
5 zumanaca
5 kasika secera
500ml. mleka
1 puding od vanile
2 kasike gustina
4 banane
500ml. slatke pavlake za kolace
Priprema
1.
Sastojke za koru umutiti, i sipati u pleh od rerne, oblozen papirom za pecenje, peci na 200 stepeni 15 minuta, da kora bude svetlo braon. Kad se kora ohladi preseci je na tri jednaka dela, trake seci po sirini.
2.
KREM:Umutiti zumanca sa secerom, pa dodati puding,gustin pa dodati malo mleka od onih 500ml.Sve dobro izmesati i sipati u ostatak mleka koje smo stavili da provri, kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Ostaviti da se krem dobro ohladi
3.
Umutiti slatku pavlaku za kolace, pola umucene pavlake otaviti da se torta odozgo premaze, a drugu polovinu dodavati lagano u krem nonstop muteci, mutiti mikserom na srednjoj brzini sve dok se ne napravi jedna kompaktna smesa
4.
Banane iseci na deblje kolutove i poprskati sa sokom od limuna da ne potamne.
5.
REDJATI:Kora-krem-banane-krem, kora- krem-banane- krem - kora-krem- odozgo sa svih strana premazite tortu sa ostatkom umucene slatke pavlake
6.
Uzivajte..........
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar