loading...

Kremisimo torta - djeca će je obožavati !

 Sastojci

    Kora (x3)
    4 belanca
    4 kašike šećera
    1 kašika glatkog brašna
    4 kašike mlevenih lešnika ili oraha

    Preliv za kore
    200 g čokolade za kuvanje
    125 g margarina /maslaca
    Fil
    1 l mleka
    12 kašika šećera
    1 vanilin šećer
    12 žumanaca
    5 kašika glatkog brašna
    5 kašika gustina
    250 g margarina /maslaca
    100 g mlevenih lešnika
    10 komada krem bananica
    100 g čokolade za kuvanje


    Ukrašavanje
    200 g belog šlaga u prahu

 Priprema

    1.

    Mikserom umutiti belanca, dodati šećer i umutiti u čvrst sneg. Dodati brašno i mlevene lešnike/orahe i ručno izmešati. Peći na 180 stepeni u plehu dimenzija 23x35 cm.
    2.

    200 g čokolade istopiti sa 125 g maslaca/margarina i tim prelivom preliti sve tri kore kada se malo prohlade. Ostaviti da se čokolada stegne, a u međuvremenu pripremiti fil.

   
    3.

    Žumanca umutiti sa 6 kašika šećera, brašnom, gustinom i malo mleka. Preostalo mleko, preostali šećer i vanilin šećer staviti na ringlu da provri. Smanjiti temperaturu (ja smanjim na 3/9). Uz neprestano mešanje kuvati fil dok se ne zgusne. Staviti na hlađenje. Kad bude mlak, dodati margarin/maslac isečen na kockice i dobro umutiti mikserom.
    4.

    Fil podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati na kockice iseckanih 5 krem bananica. U drugi deo dodati 100 g otopljene čokolade i na kockice iseckanih 5 krem bananica. U treći deo dodati mleveni lešnik.

    5.

    Šlag umutiti sa oko 300 ml hladne kisele vode ili mleka.
    6.

    Tortu slagati sledećim redom:

    kora - žuti fil sa bananicama - kora - tamni fil sa bananicama - kora - fil sa lešnikom -šlag

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar