Sastojci
Kora (x3)
4 belanca
4 kašike šećera
1 kašika glatkog brašna
4 kašike mlevenih lešnika ili oraha
Preliv za kore
200 g čokolade za kuvanje
125 g margarina /maslaca
Fil
1 l mleka
12 kašika šećera
1 vanilin šećer
12 žumanaca
5 kašika glatkog brašna
5 kašika gustina
250 g margarina /maslaca
100 g mlevenih lešnika
10 komada krem bananica
100 g čokolade za kuvanje
Ukrašavanje
200 g belog šlaga u prahu
Priprema
1.
Mikserom umutiti belanca, dodati šećer i umutiti u čvrst sneg. Dodati brašno i mlevene lešnike/orahe i ručno izmešati. Peći na 180 stepeni u plehu dimenzija 23x35 cm.
2.
200 g čokolade istopiti sa 125 g maslaca/margarina i tim prelivom preliti sve tri kore kada se malo prohlade. Ostaviti da se čokolada stegne, a u međuvremenu pripremiti fil.
3.
Žumanca umutiti sa 6 kašika šećera, brašnom, gustinom i malo mleka. Preostalo mleko, preostali šećer i vanilin šećer staviti na ringlu da provri. Smanjiti temperaturu (ja smanjim na 3/9). Uz neprestano mešanje kuvati fil dok se ne zgusne. Staviti na hlađenje. Kad bude mlak, dodati margarin/maslac isečen na kockice i dobro umutiti mikserom.
4.
Fil podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati na kockice iseckanih 5 krem bananica. U drugi deo dodati 100 g otopljene čokolade i na kockice iseckanih 5 krem bananica. U treći deo dodati mleveni lešnik.
5.
Šlag umutiti sa oko 300 ml hladne kisele vode ili mleka.
6.
Tortu slagati sledećim redom:
kora - žuti fil sa bananicama - kora - tamni fil sa bananicama - kora - fil sa lešnikom -šlag
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar