BISKVIT
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
6 žlica vode
4 žlice ulja
4 žlica kakaoa
1 prašak za pecivo
1 žlica začina medenjaci
BIJELA KREMA
0,5 l šlaga
4 Vanilin šećera Dolcela
1 kap arome ruma
1 žlica šečera u prahu
4 žlice meda, 2 paketića želatine
ČOKOLADA
150 g čokolade
1 žlica vode
80 g margarina
GLAZURA:
200 g čokolade
2 žlice vode
80 g margarina
nekoliko kapi ulja
Priprema
1.
BISKVIT:
Jaja odvojiti. Bjelanjke istući u čvrst snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksati s šećerom. Dodati vodu i ulje i sjediniti. Brašno, kakao, prašak za pecivo i začin medenjaci prosijati i dodati u žutanjke. Sve dobro sjediniti i na kraju ručno umiješati bjelanjke. Lim za pečenje prekriti papirom za pečenje i preliti smjesom za biskvit. Neki peku dva biskvita, svaki posebno no ja sam radila jedan i prerezala ga po pola. Biskvit peći 20 min na 180C.
2.
Kada je biskvit pečen, ostaviti ga da se ohladi i prerezati na pola.
3.
KREMA BIJELA:
Želatinu pripremiti po uputi na vrećici.
Šlag, vanilin šećer i šećer u prahu miksati do pola i potpom dodati aromu ruma, med i želatinu i sve dobro sjediniti da šlag nebude previše rijedak.
4.
Čokoladu rastopiti na pari sa margarinom i vodom i ostaviti da se malo rashladi kako bi se mogla staviti preko kreme.
5.
Na ohlađeni biskvit staviti bijelu kremu. Preko bijele kreme ostaviti čokoladu i dobro je rasporediti. Staviti na 5 min u zamrzivač da se čokolada stisne. Preko čokolade staviti ostatak bijele kreme i preko biskvit. Na kraju dodati glazuru, sve dobro poravnati i staviti u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći da se dobro rashladi.
6.
BISKVIT
BIJELA KREMA
ČOKOLADA
BIJELA KREMA
BISVKIT
GLAZURA OD ČOKOLADE
7.
Uživanje uz kavicu
Posluživanje
Poslužiti uz šalicu dobre crne kave ili uz fin pjenast cappuccino :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar