Sastojci
Biskvit
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
5 žlica brašna
Krema
6 dl mlijeka
15 dag šećera
5 žumanjaka
1 puding od vanilije
1 vanilin šećer
4 žlice gustina
1 vrećica želatine
1/2 l slatkog vrhnja
i još
plazma keks ( može i bez njega)
3 dl čokoladnog mlijeka
2 žlice lino lade ili nutele
Priprema
1.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer dobro umutiti i na kraju brašno lagano umješati.
Peći u kalupu br.26 na 180c oko 20 min.
Pečeni biskvit zaliti za 2 dcl vrućeg čokoladnog mlijeka.
2.
Umutiti pjenasto žumanjke, gustin i puding sa oko 2 dcl mlijeka.
Ostatak mlijeka i šećer staviti kuhati a kad provre dodati smjesu od žumanjaka , lagano kuhati i mješati par minuta dok se ne zgusne.
U skuhano dodati pripremljenu želatinu.
3.
Posebno istući slatko vrhnje i dodati u ohlađenu kremu.
Kremu podjeliti na dva djela u jedan dio dodati lino ladu ili nutelu.
4.
Ja sam još između ovih krema stavila jedan red plazma keksa namočenih u čokoladno mlijeko, jer ih djeca jako vole, ali može i bez njih.
5.
Dobro ohladiti, najbolje je napraviti dan prije jer je puno ljepši dobro ohlađen i podsjeća na sladoled.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar