Sastojci 6 osoba
tijesto;
40 dag Glatkog brašna Podravka
10 dag šećera
2 jaja
1 margarin
1 Prašak za pecivo Docela
1 mala šalica mlijeka
nadjev;
oko 1,5-2 kg jabuka
1/2 žličice Cimeta mljevenog Podravka
10 dag Šećera ( kristal)
2 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Zamijesite tijesto od brašna,jaja,margarina ,šećera i praška za pecivo.Dodajte mlijeka po potrebi da biste dobili lijepo glatko tijesto.Podijelite ga na 2 dijela.Pripremite pleh veličine 35*32 cm.
2.
Jabuke naribajte ,posipajte šećerom i cimetom.Promiješajte i ostavite da malo odstoje.Razvaljajte prvi dio tijesta i stavite ga u pleh obložen pek papirom.Jabuke stisnite rukama i posipajte po tijestu.
3.
Prekriti sa drugim dijelom tijesta koje ste razvaljali u širini pleha.Izbosti vilicom prije pečenja.Peče se na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
4.
Pitu poslužite ohlađenu.Po želji ju možete posipati šećerom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar