loading...

Pileće rolice u umaku od sira - ukusno i sočno!

 Sastojci 7 osoba

    6 File piletina
    Šunka
    sir gauda
    100g Sir
    3 žlice vrhnja
    2dcl Mlijeko
    3 žlice brašna


 Priprema

    1.

    Pileće filee razrezati na tri dijela po dužini i potucati sa batom da budu što veći. Začiniti sa soli i vegetom.

    Šunku i sir narezati tanko na mašinu. Sir još prerezati na pola da nebi jako curio van rolice. Preko mesa staviti krišku šunke i sira i zarolati u rolicu. Pričvrstit sa čačkalicom.
    2.

    Pripremljene rolice staviti na vruće ulje i popržiti sa svih strana. Ja sam neke filee ostavila bez da sam ih rolala, možda nekome više odgovara čisto meso bez punjenja.
    3.

    Pečene rolice stavit sa strane a za to vrijeme pripremiti umak.
    4.

    Na ulje u kojem su se pržile rolice staviti malo maslaca da se rastopi i na kockice narezan sir. Sir kada se rastopi, dodati mu 3 šefljice temeljca od povrtne juhe i ostavit da se krčka. Potom dodati promiješano mlijeko i vrhnje i ostaviti da se još krčka. Potom razmutiti brašno u vodi i dodati umaku. Ostavit da krčka 5min. Ukoliko vam je umak pregust ili ga je premalo dodat jos mlijeka i vode i ostaviti da sve još provri.
    5.

    U umak poredati rolice i sve još kuhati 5 min. Poslužit vruće uz domaće krokete, njoke ili široke rezance. Ja sam se ovaj put odlučila za krokete.
    6.
    Dobar tek

Posluživanje
Uživajte u ovom slasnom ručku!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar