loading...

Chicken Marengo - veoma ukusan ručak!

 Sastojci 4 osobe

    1.5 kg pile
    po ukusu; biber, suvi začin, so
    2 kašike maslinovog ulja
    2 kašike putera ili ghee
    350 g sitnije sečenih gljiva
    1 mala glavica sitno isečenog crnog luka
    2 do 3 čena sitno iseckanog belog luka


    1 lovorov list
    2 do 3 grančice ili pola kašičice suve, majčine dušice
    125 ml belog vina
    125 ml pileće supe
    1 puna kašika pirea od paradajza
    oko 800ml sitno isečenog paradajza
    2 grančice svežeg peršuna
    po vašem ukusu; suvi začin, biber, so
    za posluživanje sitno iseckan peršun

 Priprema

    1.
    Piletinu oprati, osušiti i iseći na komade. Nama je pile bilo mnogo veliko i ja sam koristila pileće batkove i karabatkove, za nas dvoje je bilo dovoljno 3 komada.

    Pobiberiti, posoliti i ako koristite neke od suvih začina za piletinu, posuti ih sa njim, sve dobro izmešati i ostaviti da odstoji desetak minuta.
    Za to vreme iseckajte crni luk, beli luk, očistite gljive i isecite ih na malo deblje, ali kraće komadiće.
    2.
    U veću šerpu ili dublji i veći tiganj sipati ulje i puter, zagrejati i pržiti piletinu, kožicom, okrenutom prema dole 5 minuta, okrenuti i pržiti još nekoliko minuta.

    Kašikom isipati iz šerpe višak masnoće i ostaviti samo za dve do 3 kašike.

    Preko piletine sipati isečene gljive ( ja sam koristila šampinjone ) i svuda ih rasporedite po piletinu, preko njih sipati crni luk, beli luk, lovorov list i majčinu dušicu i pržiti sve zajedno dok luk malo ne omekša a gljive ispuste tečnost.


    3.
    Preliti vinom i varjačom izgrebati sve sa dna tiganja da se sjedini sa vinom, dodati sitnije sečen paradajz ( ja sam koristila konzervirani paradajz sa začinima, vi, ako imate svež pradajz, oljuštite ga, isecite na kockice i koristite njega..kod nas paradajz nije baš tako dobro zreo da bih ga koristila u ovom jelu, zato mi je bila bolja opcija konzervirani seckani paradajz ) kašiku pirea od paradajza, naliti sa pilećom supom, dodati grančice peršuna i začiniti začinima po vašem ukusu.
    Pustiti da provri, kad je provrelo, smanjiti temnperaturu i kuvati na tihoj vatri dok se sos ne zgusne a meso izdinstalo u tom sosu.
    4.
    Gotovo jelo posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti sa kuvanim krompirom, pirinčom, pastom, šta vi već volite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar