pandispanj
4 zumanca
150gr secera (kristal)
250ml suncokretovo ulje
375ml mleko
250gr psenicni griz
225gr bijelo ili psenicno brasno
2 Vanilin šećer Dolcela
10gr Prašak za pecivo Docela
1 rendana kora od limona
sam
4 belanca
100gr Šećera ( kristal)
malo soli i limonovog soka
9-10kom kajsija [zavisno od velicine]
5 kasika dzema od kajsija
Priprema
1.
Umutimo zumanca sa secerom u gustu penusavu smesu a zatim dodajemo ulje, mleko,griz, brasno,vanilin secer,prasak za pecivo i kora od limona.Mesamo da se smesa lepo sjedini.Kalup od 28cm ili pravougaoni 20x30cm oblozimo pek papirom [moze i samo premazan puterom] Izlijemo u kalup 1/2 smese i pecemo oko 10min na 180c u zagrejanoj rerni.
2.
Ocistimo kajsije i delimo na polovine. Izvadimo kalup iz rerne , premazemo dzemom od kajsija [ja sam imala od jagoda]i poredjamo kajsije sa secenom stranom prema gore. Preko kajsija izlijemo drugu polovinu smese i peceno jos 30min na 180c
3.
Dok se kolac pece umutimo belanca sa secerom u cvrsti sam i dodamo malo soka od limona i malcice soli. Izvadimo kolac iz rerne i nanosimo sam od belanaca.Ne treba da bude ravna povrsina -ja sam kasikom napravila sare. Smanjimo temperaturu u rerni na 150c i pecemo kolac jos 15min.Iskljucimo rernu i neka kolac odstoji u rerni jos 5 min.
4.
Prilikom hladjenja kolac se odvaja od zidova kalupa a po povrsini belanaca javljaju se kapljice koje izgledaju prelepo.
5.
Parce preukusnog vocnog kolaca
6.
Prelepe kapljice- andjeoske suze ili utrinjska rosa
Posluživanje
Sluzi se rashladjen uz kaficu a moze i loptica sladoleda-po ukusu ! Dobar apetit !!!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar