Za tijesto
250g Glatkog brašna Podravka
80g secera (kristal)...moze i secer u prahu
80g putera/maslaca
1 Vanilin šećer Dolcela
0,5 Prašak za pecivo Docela
1 jaje
prema potrebi malo vrhnja ( ja sam dodala pola zlice i bilo mi je dosta))
Za nadjev
3dcl mlijeka
1 Puding vanilija Dolcela
130g sećera ( kristal)
400ml millerama ( ili nekog drugog masnog vrhnja, ja stavljam sa 30% mlijecne masti)
250g svjezeg (kravljeg) sira
1 jaje
secer u prahu za posipavanje
Priprema
1.
Umijesiti tijesto od svih sastojaka. Ja to radim sa mikserom i spiralnim nastavcima jer na taj nacin izbjegnem zagrijavanje smjese rukama. Ukoliko vam se smjesa nije povezala, dodajte zlicicu vrhnja i nastavite miksati. Kad ste zadovoljni sa teksturom, izvaditi tijesto iz posude i malo ga razvaljati u kruzni oblik,umotati ga u prozirnu foliju i ostaviti 30 minuta u frizideru da se rashladi. Za vrijeme dok se tijesto rashladjuje, pripremiti nadjev. Skuhati puding u 3dcl mlijeka i sa 130g secera. Skinuti sa vatre i odmah umijesati mileram. Umiksati u smjesu i svjezi sir i na kraju 1 jaje.
2.
Razvaljati tijesto na velicinu kalupa i zadignuti rubove otprilike 2 cm. Moj je kalup bio promjera 28cm. Izliti nadjev na pripremljeno tijesto. Po nadjevu posloziti voce. Ja sam ovaj put imala smrznute maline. Ostalo mi je malo tijesta nakon utiskivanja podloge u kalup pa sam ga razvaljala na tanko i izrezala srca za dekoraciju (ovo nije bilo u planu)
3.
Peci u prethodno zagrijanoj pecnici otprilike 40 minuta na 180 stupnjeva celzijusa na srednjoj rešetki. Prilagodite duljinu pecenja vasoj pecnici. Moji su gornji grijaci bas jaki i odmah sam prilikom stavljanja na pecenje pokrila pitu sa pek papirom.
Posluživanje
Jos vruce obilato posipati šecerom u prahu. Ako želite, možete i završni sloj napraviti sa preljevom za torte i ukuhanim vocem...ukrasiti šlagom...itd
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar