Sastojci 4 osobe
500g pileća prsa/fileti
Bešamel/gusti:
1žlica maslaca
2 žlice ulja
2 ravne žlice glatkog brašna
2 mlinca bijelog papra
na vrh noža mljevenog muškatnog oraščića
oko 500ml mlijeka 2,8˛%
1žlica ribanog parmezana
100g šunke u komadu
2žlice Smrznutog graška Podravka
soli po ukusu
Priprema
1.
Prvo napravite bešamel:U loncu otopite maslaca sa uljem pa dodate brašno, prepržite lagano brašno da se kratko zažuti.Dodate mlijeko miješajući stavite toliko mlijeka da bešamel bude gust.začinite solju i bijelim paprom, pa dodate šunku i grašak.Miješate da se sve poveže.Odložite sa strane da se ohladi.
Pileće fileta rastanjite/ne pretanko, otprilike bi trebalo biti jednake debljine kao i nadjev/.Piletinu posolite i popaprite.Zagrijete u tavi maslinovo ulje pa sa obje strane prepžite kratko piletinu.Izvadite je vani pa na svaki komad piletine stavite sloj bešamela.
2.
Panirate klasično u brašno, jaje/koje ste razmutili sa malo soli/i krušne mrvice.
3.
Prepržite piletinu na plitkoj masnoći da uhvati finu boju sa obje strane.Piletinu možete i peći u pećnici na 220C/15 min. Servirati uz salatu ili kuhano povće.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar