loading...

Ukusne mekane kifle sa pireom

 Sastojci 4 osobe

    300gr brasna
    1 kasika soli
    1 svjeza germa
    1dl mlakog mlijeka


    4 kasike ulja
    200gr ohladjenog pire krompira
    1 razmuceno jaje za premazivanje
    50gr sezama za posipanje

 Priprema

    1.

    U brašno stavite sol, kvasac, mlijeko, pire krumpir i umijesite tijesto. Potrebno ga je dobro umijesiti,Ja pire krumpir pripremam vjerojatno kao i svi, oguljen i skuhan u slanoj vodi odmah procijedim, ispasiram kratko, dodam mlijeko, ulje ili maslac i malo kisele vrhnje/pavlake pa na vatri još pasiram/miješam, dok nema grudica i dok ne bude kremast, a tada miješam kuhačom i dalje na vatri dok pire krumpir ne ostane stajati na kuhači kada je okrenem, znači ne sklizne sa kuhače dolje. Tada je gotov i spreman za posluživanje.


Kažu da nije dobro konzumirati krumpir koji ostane preko noći ali možete ostaviti pire u frizideru što se ne pojede i pripremati drugi dan kiflice. Tako ja radim ako ostane pire krumpira a tog dana nemam vremena pripremiti kiflice i za sad smo svi dobro kod kućeKada ste umijesili tijesto, ostavite da se pokriveno diže 30 minuta. Nakon proteka vremena, trebali bi ga promijesiti, nemojte dodavati još brašna, usprkos tome što će se malo lijepiti za prste, pokušajte ga oblikovati kratko u rukama i pobrašnite radije podlogu pa ćete na taj način dobiti prozračne rupice unutra kada bude pečeno. Zaista vas molim da se držite recepta i ispasti će vam kiflice baš kao i meni i nećete požaliti zbog malo ljepljivih prstiju.

   
     Kada ste tijesto razvaljali u krug, tada režite i oblikujte kiflice po vašoj volji. Možete ih puniti ali stvarno ne treba, one su fine prazne bez ičega

 
Posluživanje

posluziti kao toplo predjelo

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar