Sastojci 6 osoba
četvrtasti kalup(30*11 cm)
tijesto;
37,5 dag glatkog brašna
12,5 dag integralnog brašna
1,5 m.ž soli
1 v.ž smeđeg šećera
1 paketić suhoga kvasca
1,5 v.ž ulja
2 m.ž soka od limuna
300 ml mlake vode
1 m.ž kima
1/2 m.ž sjemenki maka
1/2 m.ž sezamovih sjemenki
za premaz;
1 bjelanjak
1 v.ž vode
1-2 v.ž suncokretovih sjemenki
po želji bučine sjemenke
Priprema
1.
Obje vrste brašna,sol,šećer i kvasac pomiješajte u velikoj zdjeli.Ulijte sok od limuna,ulje i vodu.Dodajte sjemenke i zamijesite mekano tijesto.Tijesto mijesite 10 minuta,dok ne postane glatko i elastično.Zdjelu premažite uljem.Tijesto stavite u zdjelu,pokrijte krpom i ostavite na toplom oko sat vremena,dok se volumen tijesta ne udvostruči.
2.
Tijesto ponovno izmijesite na pobrašnjenoj površini,te ga razvaljajte na dužinu te trostruku širinu uglatoga kalupa.Potom obje strane po dužini preokrenite prema unutra i kruh stavite u premazani kalup(ili stavite papir).Pokrijte pa nek stoji na toplom još pola sata.Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
3.
Umutite bjelanjak s vodom i tom smjesom premažite kruh kratko prije pečenja.Suncokretove sjemenke oprezno utisnite u gornju površinu tijesta.Pecite 30 minuta dok ne postane zlatnosmeđ i dok pri kuckanju na koricu donja strana ne zvuči šuplje.Umotajte ga vrućeg u vlažnu krpu.Ohladite.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar