loading...

Peciva punjena krem sirom - kako su samo ukusna mmmm!

 Sastojci

    450 g glatkog brašna
    1 jaje
    200 ml mlijeka
    100 ml ulja
    1 vrećica suhog kvasca
    1 žličica šećera
    1 žličica soli
    nadjev:
    200 g krem sira (koristila sam ABC krem sir)
    malo soli
    premaz:
    1 žumanjak
    1 žličica mlijeka


 Priprema

    1.

    U malo toplog mlijeka rastopiti kvasac, 1 žličicu šećera i 1 žličicu brašna. Ostaviti na toplom da se kvasac aktivira.
    2.

    U zdjelu prosijati brašno i pomiješati sa 1 žličicom soli.

    Smlačiti preostalo mlijeko skupa sa uljem.

    U brašnu napraviti udubljenje, dodati razmućeno jaje, nadošli kvasac i mlijeko sa uljem pa zamijesiti tijesto.

    Tijesto prebaciti na radnu površinu i dobro ga izraditi.

    Oblikovati u loptu, vratiti u zdjelu, pokriti i ostaviti na toplom 1 sat da naraste.
    3.

    Nadošlo tijesto premijesiti i podijeliti na 12 jednakih dijelova (65 grama težine). Svaki oblikovati u lopticu.

    Dok se od jedne loptice oblikuje pecivo, ostale držati pokrivene. Također i oblikovana peciva pokriti da se ne suše.
    4.

    Lopticu razvaljati u što tanji krug promjera 15-16 cm.

    Pola kruga narezati tj. napraviti 6 paralelnih rezova okomitih na promjer kruga svakih 2 cm širine.

    Puni dio tijesta premazati krem sirom, mrvicu posoliti pa motati od premazanog dijela prema kraju narezanog.

    Neka krajevi budu ispod dobivenog valjka.

    Valjak smotati u spiralu pa kraj podvući ispod tijesta.

    Ili krajeve valjka spojiti u krug, dobiveni krug preokrenuti na dlanu pa sa donje strane spojiti krajeve tijesta. Vratiti u prvobitni položaj.


    5.

    Oblikovana peciva slagati na lim obložen papirom za pečenje, pokriti krpom i ostaviti pola sata da se dižu.

    Onda po vrhu premazati žumanjkom razmućenim sa mlijekom i posuti sjemenkama sezama.

    Peći na 200"C 20 minuta ili dok peciva po vrhu ne dobiju zlatno žutu boju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar