Sastojci 6 osoba
biskvit;
15 dag margarina
15 dag šećera
6 žumanjaka
20 dag maka
15 dag oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
4 v.ž mlijeka
6 bjeljanjaka
krema od kupina;
25 dag kupina
3 v.ž šećera
2 vanilin šećera
25 dag mascarponea
1(2 dcl) kiselo vrhnje
1 instant želatina
krema od vanilije;
1 šlag krema s okusom vanilije
1,2 dcl hladnoga mlijeka
za namakanje biskvita;
malo mlijeka ili soka
Priprema
1.
Napraviti biskvit od šećera,margarina,žumanjaka-pa dodati mak,brašno,prašak za pecivo,mlijeko i na kraju snijeg od bjeljanjaka.Stavite peći u okrugli kalup za torte promjera 28 cm i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.Ohladite i prerežite.
2.
Kupine izmiksajte u blenderu s šećerom i vanilin šećerom.Dodajte mascarpone i kiselo vrhnje pa sve dobro izmiksajte uz dodatak instant želatine.
3.
Prvu koru stavite na pladanj i stavite natrag obruč od torte.Koru natopite po želji s sokom ili mlijekom s šećerom.Gore sipajte kremu od kupina i poravnajte.Prekrijte drugom korom i nju isto naškropite.
4.
Za kremu od vanilije izmiksajte šlag u prahu s hladnim mlijekom slijedeći upute na vrečici(za kremu se stavlja manje mlijeka).Premažite po drugoj kori od maka .Stavite u frižider do posluživanja
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar