Sastojci
6 belanjaca
200 g secera
200 g mljevenih orasa
1 kasika brasna
1 kasika prezli
50 g ribane cokolade
Fil
6 zumanjaca
150 g secera u prahu
250 g margarina
Sok i korica 1-og limuna
Jos potrebno
2 lista oblatne
3 kasike pekmeza od marelice
Priprema
1.
Belanjca mutiti pa postepeno dodavati secer, mutiti jos nekoliko minuta dok se secer istopi i sneg postane cvrst. Tome dodati orase, brasno, prezle i cokoladu lagano izmesati spatulom pa izliti u kalup 20x 30 cm oblozen papirom za pecenje. Peci u predhodno zagrijanoj rerni na 180 C 20-ak minuta.
2.
U medjuvremenu pripremiti fil, zumanjca i secer u prahu mutiti rucnim mikserom na pari 10minuta. U ohladjen fil umesati izradjen margarin, sok i koricu limuna.
3.
Oblatne iseci velicine biskvita, jedan list premazati pekmezom, poloziti biskvit, na njega naneti svu kolicinu fila, prekriti drugim listom oblatne. Kolac prekriti folijom i lagano pritisnuti da se oblatne lepo zalepe.
4.
Po zelji staviti cokoladnu glazuru al' nam je bilo ovako odlicno!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar