Sastojci
1 pak rozen kora
1 l mlijeka
10 žlica šećera
3 Pudinga lješnjak Dolcela
240 gr milka čokolade sa sjeckanim lješnjacima
100 gr mljevenog plazma keksa
4 žlice Gussnel Dolcela (gustin)
200 gr margarina
4 žlice šećera u prahu
glazura:
200 gr čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
Priprema
1.
Odvojiti 3 dl mlijeka, izmješati sa pudingom, gustinom i šećerom pa zakuhati u ostatak provrelog mlijeka. Mješati dok se fil zgusne, pa dodati 240 gr milka čokolade i izmješati dok se čokolada rastopi. Kad se fil ohladi, posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa spojiti sa filom i dodati mljevenu plazmu.
2.
Filovati rozen kore, po nekoliko kašika fila, na zadnju samo tanko namazati fil. Dok filujete, svaku koru blago pritisnuti rukom i fino pravnati. Ostaviti u frižideru oko sat vremena pa preliti glazurom.
3.
Za glazuru otopiti čokoladu i ulje, malo prohladiti pa preliti preko torte i zagladiti dugačkim nožem. Ostaviti u frižideru ili na hladnom preko noći.
4.
Prije rezanja izvaditi iz frižidera, 15 min na sobnu temperaturu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar