loading...

Za sve ljubitelje pečenog krompira, vani hrskave i rumene korice, a unutra mekan.......Probajte!

 Sastojci

    1 kg sitnog krompira
    sol, biber
    slatka crvena paprika, majčina dušica, kumin, carry
    2 kašike ulja
    1 dl ulja- za podmazati tepsiju i peći krompir


 Priprema

    1.

    Sitni krompir, oguliti, oprati, i staviti u duboku šerpu.Preliti toplom vodom, osoliti i staviti da se kuha , kad prokuha kuhati još 10 min.
    2.

    U duboku tepsiju staviti 1 dl ulja, pouljiti je i staviti u rernu da se dobro zagrije.Prokuhani krompir, skloniti sa šporeta, ocijediti vodu, preliti ga sa 2 kaškie ulja i dodati sve začine, blago promiješati i krompir sipati u zagrijanu tepsiju sa uljem(paziri da se ne opećete).Staviti u rernu da se peče, peći dok krompir dobije finu rmenu boju.


Posluživanje

Poslužiti kao prilog, uz pečeno meso, ribu ili šta već volite.......... Prijatno!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar