loading...

Fantastične lepinje!

 Sastojci

    šoljica-2 dl
    1 šoljica toplog mlijeka
    1 šoljica tople vode-na sve staviti
    1 kašika suhog kvasca
    1 kašikica šećera
    1 kašikica soli
    2 kašike ulja
    5 šoljica brašna



    Premaz:
    1 kom žumanjaka
    1 kašika jogurta
    kumin, sezam, čurokot

 Priprema

    1.

    Prosijeti brašno i staviti u duboku posudu.Dodati suhe sastojke, zatim dodati ulje, toplo mlijeko i tople vode po potrebi.Umijesiti tijesto, pokriti čistom salvetom i ostaviti na toplom, da se udupla.( 1 sat)Promiješati i tijesto istresti na brašno, premijesiti i podijeliti na dvije loptice..Od tijesta napraviti dugulaste lepinje.Staviti ih u tepsiju na papir za pečenje i pusti na ponovo nakvašu.Narezati ih  i ti prvo napraviti krug oko lepinje, a sredinu na baklavu.  
    2.

    Žumanjak i jogurt uklofati, premazati lepinje i posuti sjemenkama, susamom. kuminom ili čurokotom.


Posluživanje

Poslužiti tople lepinje!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar