Sastojci
šoljica-2 dl
1 šoljica toplog mlijeka
1 šoljica tople vode-na sve staviti
1 kašika suhog kvasca
1 kašikica šećera
1 kašikica soli
2 kašike ulja
5 šoljica brašna
Premaz:
1 kom žumanjaka
1 kašika jogurta
kumin, sezam, čurokot
Priprema
1.
Prosijeti brašno i staviti u duboku posudu.Dodati suhe sastojke, zatim dodati ulje, toplo mlijeko i tople vode po potrebi.Umijesiti tijesto, pokriti čistom salvetom i ostaviti na toplom, da se udupla.( 1 sat)Promiješati i tijesto istresti na brašno, premijesiti i podijeliti na dvije loptice..Od tijesta napraviti dugulaste lepinje.Staviti ih u tepsiju na papir za pečenje i pusti na ponovo nakvašu.Narezati ih i ti prvo napraviti krug oko lepinje, a sredinu na baklavu.
2.
Žumanjak i jogurt uklofati, premazati lepinje i posuti sjemenkama, susamom. kuminom ili čurokotom.
Posluživanje
Poslužiti tople lepinje!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar