loading...

Pita koja miriše na sunce, leto i vanilu.. - Jogurt pita sa višnjama

 Sastojci 10 osoba

    2 case jogurta (casa od jogurta)
    2 case secera
    2 case brasna
    1 casa ulja
    3 jaja


    1 prašak za pecivo Dolcela
    1 Vanilin šećer Dolcela
    500gr višanja bez koštice
    secer u prahu (za posipanje)
    malo griza


Priprema

    1.

    U plasticnoj posudi pomesati jaja, secer, vanilin secer, ulje i prasak za pecivo. Dobro izmesati.
    2.

    Postepeno dodavati brasno i mesati.
    3.

    Zagrejati rernu na 200C.


    4.

    Premazati pleh malom kolicinom ulja i posuti brasnom, da se kolac ne bi zalepio.
    5.

    Uliti pola smese u pleh i zapeci na 20min, dok se ne uhvati malo korice. Potom izvaditi i posuti visnjama, posuti sa malo secera u prahu i griza, da visnje ne bi pustile boju. Uliti drugu polovinu smese preko visanja i zapeci na jos 20min ili dok kolac ne porumeni i stvori se korica, a visnje upadnu. Ostaviti da se kolac prohladi i omeksa, da bi se lepse sekao. Korica ce biti blago hrskava, a kolac socan.
    6.

    P.S. možete i sa bilo kojim drugim voćem..

Posluživanje

Posuti secerom u prahu i uzivati!
Bon appetit :-)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar