2 case jogurta (casa od jogurta)
2 case secera
2 case brasna
1 casa ulja
3 jaja
1 prašak za pecivo Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela
500gr višanja bez koštice
secer u prahu (za posipanje)
malo griza
Priprema
1.
U plasticnoj posudi pomesati jaja, secer, vanilin secer, ulje i prasak za pecivo. Dobro izmesati.
2.
Postepeno dodavati brasno i mesati.
3.
Zagrejati rernu na 200C.
4.
Premazati pleh malom kolicinom ulja i posuti brasnom, da se kolac ne bi zalepio.
5.
Uliti pola smese u pleh i zapeci na 20min, dok se ne uhvati malo korice. Potom izvaditi i posuti visnjama, posuti sa malo secera u prahu i griza, da visnje ne bi pustile boju. Uliti drugu polovinu smese preko visanja i zapeci na jos 20min ili dok kolac ne porumeni i stvori se korica, a visnje upadnu. Ostaviti da se kolac prohladi i omeksa, da bi se lepse sekao. Korica ce biti blago hrskava, a kolac socan.
6.
P.S. možete i sa bilo kojim drugim voćem..
Posluživanje
Posuti secerom u prahu i uzivati!
Bon appetit :-)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar