Biskvit
6 jaja
2 dcl šećera
2 dcl ulja, vanilin šećer,limunova korica
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
30 dkg brašna
Krema
5 jabuka
10 dkg šećera
1 dcl vode
sok pola limuna,żličica cimeta
10 dkg čokolade
20 dkg margarina
Glazura
10 dkg čokolade
5 dkg margarina
1 žlica ulja
Priprema
1.
Namastite i pobrašnite tepsiju srednje veličine.Upalite pećnicu na 170*C. U zdjelu za mućenje stavite jaja,miksajte,dodajte šećer,vanilin šećer,limunovu koricu.Mutite dok se šećer ne rastopi.Dodajte ulje,kakao i brašno s praškom za pecivo.Sve dobro izmiksajte.Ulijte u tepsiju i stavite peći oko pola sata.
2.
Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi,izvadite ga iz tepsije.Ohlađenog prereżite po pola.Jedan dio vratite u tepsiju koju ste prethodno oprali i dobro obrisali.Drugi dio biskvita smrvite rukama i stavite u posudu.
3.
U manji lonac stavite vodu,šećer,limunov sok,cimet i oguljene ,narezane jabuke.Nek se kuhaju dok ne omekšaju.Tad ih zgnječite gnječilicom za krumpir.Dodajte ih smrvljenom biskvitu .Dodajte otopljenu čokoladu i margarin.Sve lijepo ujednačite mikserom.
4.
Na donji dio biskvita stavite tu kremu s jabukama,zagladite.Na pari otopite čokoladu,margarin i ulje.Prelijte kolač.Pustite da se sasvim ohladi,tada kolač stavite po potrebi u hladnjak.
Posluživanje
Režite na kocke i uživajte!Ovo je bio naš blagdanski kolač i svi su ga degustatori pohvalili.Nekima sam i spakirala za doma :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar