Sastojci
105g mljevenog digestive keksa
35g šećera
70g maslaca
225g krem sira
1 jaje
55g kiselog vrhnja
50g šećera
1 žličica vanilija ekstrakta
85g čokoladnih kapljica/usitnjene čokolade
60ml slatkog vrhnja
12 marshmallowsa
Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, te stavite košarice u kalup za muffine. Meni ih je od ove količine ispalo 12.
2.
Dobro promiješajte izmrvljene kekse, šećer i rastopljeni maslac. Kada se sve dobro sjedinilo žlicom rasporedite smjesu u kalupe za muffine. Ja sam u svaki stavila otprilike 1.5 žlicu, a nakon toga smjesu dobro utisnila u kalup.
3.
Sat vremena prije pripreme kreme izvadite sve sastojke iz hladnjaka kako bi svi bili na sobnoj temperaturi, tako ćete spriječiti grudice u smjesi. Izmiksajte krem sir dok ne postane pjenast otprilike minutu, a zatim mu dodajte kiselo vrhnje i izmiksajte. Dodajte jaje,šećer i vanilija ekstrakt i sve još jednom dobro izmiksajte.
4.
Ravnomjerno rasporedite smjesu u kalupe. Najlakše žlicom ili žlicom za sladoled. Pecite ih 20-25 minuta, a izvadite ih čim vidite da je površina malo potamnjela. Ostavite ih da se na sobnoj temperaturi ohlade oko sat vremena, a zatim ih ohladite u hladnjaku minimalno 3 sata ili preko noći.
5.
Ganache napravite 2-3 sata prije posluživanja. Čokoladu i slatko vrhnje otopite na srednjon temperaturi, pritom miješajući pjenjačom kako bi bio što glađi. Kada je gotov ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi oko 30 minuta, a ako vam se žuri stavite ga u hladnjak na 10 minuta. Kada se malo ohladio prelijte ga preko cheesecakeova, a zatim sve skupa vratite na hlađenje.
6.
Prije posluživanja na vrh stavite marshmallowse koje ćete zatim spaliti brenerom. U slučaju da nemate brener, marshmallowse prije stavljanja otopite nad plinskim štednjakom držeći ih vilicom ili čačkalicom. Zatim ih stavite na cheesecakeove.
Posluživanje
Možete ih napraviti i do mjesec dana unaprijed te držati zamrznute. Prije posluživanja ih prelijte ganacheom i dodajte marshmallowse.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar