loading...

Prvo što sam promislila je da sa cheesecakeom i nečim čokoladnim sigurno ne mogu pogriješiti, pa sam dodatkom čokoladnog ganachea na cheesecake, te marshmallowsa na samom kraju dobila preslatke mini tortice savršenog okusa!

 Sastojci

    105g mljevenog digestive keksa
    35g šećera
    70g maslaca
    225g krem sira
    1 jaje
    55g kiselog vrhnja
    50g šećera
    1 žličica vanilija ekstrakta
    85g čokoladnih kapljica/usitnjene čokolade
    60ml slatkog vrhnja
    12 marshmallowsa


 Priprema

    1.

    Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, te stavite košarice u kalup za muffine. Meni ih je od ove količine ispalo 12.
    2.

    Dobro promiješajte izmrvljene kekse, šećer i rastopljeni maslac. Kada se sve dobro sjedinilo žlicom rasporedite smjesu u kalupe za muffine. Ja sam u svaki stavila otprilike 1.5 žlicu, a nakon toga smjesu dobro utisnila u kalup.
    3.

    Sat vremena prije pripreme kreme izvadite sve sastojke iz hladnjaka kako bi svi bili na sobnoj temperaturi, tako ćete spriječiti grudice u smjesi. Izmiksajte krem sir dok ne postane pjenast otprilike minutu, a zatim mu dodajte kiselo vrhnje i izmiksajte. Dodajte jaje,šećer i vanilija ekstrakt i sve još jednom dobro izmiksajte.
    4.

    Ravnomjerno rasporedite smjesu u kalupe. Najlakše žlicom ili žlicom za sladoled. Pecite ih 20-25 minuta, a izvadite ih čim vidite da je površina malo potamnjela. Ostavite ih da se na sobnoj temperaturi ohlade oko sat vremena, a zatim ih ohladite u hladnjaku minimalno 3 sata ili preko noći.


    5.

    Ganache napravite 2-3 sata prije posluživanja. Čokoladu i slatko vrhnje otopite na srednjon temperaturi, pritom miješajući pjenjačom kako bi bio što glađi. Kada je gotov ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi oko 30 minuta, a ako vam se žuri stavite ga u hladnjak na 10 minuta. Kada se malo ohladio prelijte ga preko cheesecakeova, a zatim sve skupa vratite na hlađenje.
    6.

    Prije posluživanja na vrh stavite marshmallowse koje ćete zatim spaliti brenerom. U slučaju da nemate brener, marshmallowse prije stavljanja otopite nad plinskim štednjakom držeći ih vilicom ili čačkalicom. Zatim ih stavite na cheesecakeove.
   

Posluživanje
Možete ih napraviti i do mjesec dana unaprijed te držati zamrznute. Prije posluživanja ih prelijte ganacheom i dodajte marshmallowse.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar