Sastojci 4 osobe
12-15 kašika Pire krompira
2-3 manja Mlada crna luka
2 kom Jaja
100g Slanina
100-150g Čedar sira (ili nekog koji se lepo topi)
1 šolja Brašna
1 šolja Prezle
1 kašičica Belog luka u prahu
1/2 kašičice Crnog bibera
So, Ulje
Priprema
1.
Slaninu iseckajte na sitne kockice pa propržite, najbolje bez ulja kako bi postala krckava. Kaškavalj/sir isecine na kockice veličine nokta (kako bi ih mogli ubaciti u lopticu kasnije)
2.
Sada, izmešajte pire krompir, naseckan crni luk, slaninu, beli luk, jedno jaje,biber i so.
Izmešajte smesu, pa kašikom vadite količine, dobro nabrašnjenim rukama razvucite na malu palačinku, stavite unutra kockicu sira, pa napravite lopticu.
3.
Kada ste sve loptice napravili, pripremite se za klasično pohovanje.
U jednu činiju preostalo jaje, u drugu brašno i na kraju prezle.
Loptice umačite redom brašno - jaja- prezle - jaja - prezle, (kako bi dobile krckavu koricu), pa stavljajte u duboko vrelo ulje i pržite ok ne porumene.
4.
Loptice odložite na kuuhinjsku salvetu da se odstrani višak ulja.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar