Prhko tijesto:
50 g glatkog brašna Podravka
125 g crnog brašna tip 1100 Podravka
50 g maslaca
40 g kiselog vrhnja
1 jaje
¼ čajne žlice morske soli
Nadjev:
1 žlica maslinovog ulja
500 g tikvica (2 tikvice srednje veličine), oprane, grubo ribane
Prstohvat morske soli
Prstohvat crnog papra mljevenog Podravka
Listići svježe majčine dušice
250 g ricotta sira
1 jaje
50 g sira ribanca ili Grana Padana, ribanog
1 žlica krušnih mrvica/prezla
80 g pršuta, narezanog na tanke šnite
50 g pinjola
Priprema
1.
Tijesto umijesiti od svih sastojaka. Ako je tijesto previše ljepljivo, dodati malo brašna, ako je previše suho, dodati malo vode. oblikovati loptu, zamotati u prozirnu foliju i hladiti u hladnjaku najmanje sat vremena (ili preko noći).
2.
Tijesto za tart razviti na pobrašnjenoj površini u krug promjera većeg od promjera oblika za pite. Tijestom prekriti maslacem namazan oblik za pite, promjera 23 cm. Odstraniti višak tijesta na rubovima. Tart odložiti u hladnjak.
3.
Tikvice peči u tavi na maslinovom ulju 3 – 4 minute dok sasvim malo ne omekšaju. Posoliti, popapriti i posipati listićima timijana. Odložiti.
4.
Ricotta sira i jaje pomiješati u ujednačenu masu. Tikvice i parmezan umiješati.
5.
Krušnim mrvicama ravnomjerno posipati podlogu za tart, prekriti ploškama pršuta.
6.
Nadjev od ricotte i tikvica ravnomjerno premazati po pršutu, posipati pinjolima.
7.
Tart peči u pećnici na 180°C oko 35 minuta ili dok ne bude pečen i zlatno - smeđe boje. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da odstoji 10 minuta prije rezanja.
Nutritivne info za 1 porciju*: energetska vrijednost: 403 kcal; masti: 24,06 g; ugljikohidrati: 30,88 g; bjelančevine: 16,99 g; kolesterol: 114 mg; natrij: 404 mg; kalij: 405 mg.
Mjerne šalice i žlice
Posluživanje
Poslužiti topao ili ohlađen sa zelenom salatom kao prilogom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar