Sastojci
BISKVIT
5 jaja
200g šećera
200g oštrog brašna
2 žlice kakaa
1 žlica vode
KREMA
1 l mlijeka
5 žumanjaka
150g šećera
200g maslaca ili margarina
2 vanil šećera
10 ravnih žlica oštrog brašna
ŠAUM
5 bjelanjaka
300g Šećera ( kristal)
2žlice vode
sok pola limuna
Priprema
1.
Izradite čvrt snijeg od bjelanjaka, uz stalno miksanje dodajte šećer pa zatim i vodu. Sada dodajte jedan po jedan žumanjak i na kraju brašno s kakaom. Smjesu ulijte u pripremljeni lim cca 35x 40, pecite 30-40 minuta.
2.
Polovicu mlijeka zakuhajte a u drugoj izmiksajte žumanjke sa secerom i brašno i ulijte u vrelo mlijeko. Kuhajte dok krema ne bude gotova, ja znam da je gotova kada se vise ne osjeti brašnas okus kreme. Stavite ju na hlađenje .
Pjenasto izradite maslac i šećer u prahu pa umiješajte u ohlađenu kremu. Kremu nanesite na ohlađeni biskvit.
3
200 g šećera stavite u malu posudu, dodajte vodu i stavite na vatru. Kuhajte na laganoj vatri dok ne nastane gušći sirup. Bjelanjke izradite u čvrst snijeg, dodajte im preostali šećer (100 g) pa miješajte još minutu-dvije. Sada sirup maknite s vatre i uz stalno miksanje dodajte ga u bjelanjke, lagano, u tankom mlazu. Bjelanjci će postati prekrasno sjajni. Na kraju dodajte limunov sok i sve još miksajte desetak min. Snijeg od bjelanjaka nanesite preko žute kreme. Pospite kolač kakaom ili čokoladom u prahu. Dobro ga ohladite prije posluživanja.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar