loading...

ČEŠKI KOLAČ - KLASIK KOJI JE UVIJEK NEVJEROVATAN !!!

 Sastojci

    BISKVIT
    5 jaja
    200g šećera
    200g oštrog brašna
    2 žlice kakaa
    1 žlica vode

    KREMA
    1 l mlijeka
    5 žumanjaka
    150g šećera
    200g maslaca ili margarina
    2 vanil šećera
    10 ravnih žlica oštrog brašna



    ŠAUM
    5 bjelanjaka
    300g Šećera ( kristal)
    2žlice vode
    sok pola limuna

 Priprema

    1.
    Izradite  čvrt snijeg od bjelanjaka, uz stalno miksanje dodajte  šećer pa zatim i vodu. Sada dodajte jedan po jedan žumanjak i na kraju brašno s kakaom. Smjesu ulijte u pripremljeni lim cca 35x 40, pecite 30-40 minuta.
    2.

    Polovicu mlijeka zakuhajte a u drugoj izmiksajte žumanjke sa secerom i brašno i ulijte u vrelo mlijeko. Kuhajte dok krema ne bude gotova, ja znam da je gotova kada se vise ne osjeti brašnas okus kreme. Stavite ju na hlađenje .

    Pjenasto izradite maslac i šećer u prahu pa umiješajte u ohlađenu kremu. Kremu nanesite na ohlađeni biskvit.


    3
    200 g šećera stavite u malu posudu, dodajte vodu i stavite na vatru. Kuhajte na laganoj vatri dok ne nastane gušći sirup. Bjelanjke izradite u čvrst snijeg, dodajte im preostali šećer (100 g) pa miješajte još minutu-dvije. Sada sirup maknite s vatre i uz stalno miksanje dodajte ga u bjelanjke, lagano, u tankom mlazu. Bjelanjci će postati prekrasno sjajni. Na kraju dodajte limunov sok i sve još miksajte desetak min. Snijeg od bjelanjaka nanesite preko žute kreme. Pospite kolač kakaom ili čokoladom u prahu. Dobro ga ohladite prije posluživanja.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar