Sastojci 4 osobe
3 jaja
180g jogurta /čvrsti
1 vanilija šećer
1 limun/korica/opcionalno
2čašice jogurta šećera/ja stavim čašicu i pol/
prstohvat soli
1 Prašak za pecivo Docela
1/2žličice Sode bikarbone Dolcela
1 čašica od jogurta ulja
2čašice od jogurta Glatkog brašna Podravka
1čašica od jogurta Gussnel Dolcela (gustin)
Ostalo:
250g lisnatog tijesta
10-tak šljiva
1-2žlice kokosa
2 žumanjka+malo mlijeka
1-2žličice šećera (kristal)
Priprema
1.
Priprema je zaista vrlo jednostavna.Stavite jogurt u zdjelu za miješanje pa potom izmjerite sve ostale sastojke nešto sa čašicom od jogurta a nešto sa vagom, izmiješate sve u glatku smjesu.Narežite oprane šljive na trake ili komade.Namažete dugi kalup za kruh ili stavite papir za pečenje.Stavite na dno pola smjese posložite šljive ili ih razbacate po želji, pa prelijete ostatkom smjese, zagladite.Stavite peći nekih 35 min na 180C.
2.
Ohladite pečeni kolač, izvadite ga iz kalupa.Premažete sa žumanjkom u koji ste dodali malo mlijeka, premažete kolač pa ga prospite kokosom sa svih strana.Stavite kolač na razvaljano lisnato tijesto.Zamotate lijepo kolač u lisnato.Premažete ostatkom žumanjka pa prospite šećerom.
3.
Vratite u pećnicu na 10-15 min da se sve lijepo zarumeni i tijesto postane hraskavo.
Pustite da se ohladi .Narežite rebrastim nožem.Recept je sa bloga Home is..cook!! Servirati uz kavu ili čaj!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar