Sastojci za koru:
250 gr mljevenog keksa;
40 gr maslaca;
100 ml soka od breskve ili neki dr po vašoj želji;
30 gr čokolade u prahu.
Fil:
250 gr sira krem;
50 gr šećera u prahu;
150 gr nutele;
Pola l slatke pavlake.
Ganache:
150 ml pavlake slatke;
150 gr čokolade sa usitnjenim lješnjakom.
Upustvo za pripremu:
Smjesu za podlogu pomiješati da ne ne mrvi, te utisnuti u kalup za kolače. Staviti u frižider dok se spremaju kreme.
Kremasto umutiti krem sir i šećer, te smjesu podijeliti na dva jednaka dijela. Umutiti slatku pavlaku, pa jedan dio slatke pavlake pomiješati sa krem sirom, a drugi pomiješati sa nutelom i drugom polovicom krem sira.
Koru premažite prvo sa bijelim filom, zatim sa crnim i ostavite opet u frižider na hlađenje.
Za ganache otopite čokoladu koju ste stavili u slatku pavlaku, ali obratite pažnju da se ne zagrije previše, dovoljno je samo dok se čokolada ne istopi. Torta je spremna za uživanje. Prijatno!
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar