Sastojci
potrebno je
4 kom jaja
220 g putera sobne temperature
300 g Šećera ( kristal)
400 g Glatkog brašna Podravka
70 g kakaa u prahu Dolcela
4 dl piva
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica Praška za pecivo Dolcela
100 g tamne čokolade
i još
100 g tamne čokolade
1 kašika ulja
Priprema
1.
Umutiti puter sobne temperature sa šećerom, mutiti da se šećer istopi pa dodati jedno po jedno jaje i nastaviti mutiti da se sve sjedini.
2.
U drugu posudu sipati kakao, dodavati po malo piva pa miješati da nema grudvica. Sipati sve pivo i miješati da smjesa postane glatka
Pomiješati sa smjesom od jaja pa umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.
3.
Dodati čokoladu isječenu na komadiće.
4.
sipati u pleh 25x35 cm obložen papirom za pečenje
peći na 180 C
5.
Ohlađen kolač preliti čokoladom istopljenom sa malo ulja
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar