4 jaja
450 grama pirea od pecene bundeve (muskatna tikva / butternut squash)
125 grama maslaca
do zeljene slatkoce stevia i eritritol
po zelji malo cimeta
3 ravne kasike pravog kokosovog brasna
1 kasikica sode-bikarbone
malo limunovog soka
Priprema
1.
Bundevu preseci na 8 delova, ocistiti od semenki, ispeci i ohladiti. Ocistiti od kore i pomocu stapnog miksera napraviti pire.
Na laganoj vatri u serpici otopiti maslac i ostaviti da se malo ohladi.
2.
Umutiti 4 jaja s 1 kasikom stevie i 1 kasikom eritritola (ili samo steviu). Dodati maslac i pire od bundeve i sve izmsiksati. Posto je bundeva slatka sama po sebi sad probati da li je dovoljno slatko pa po potrebi dodati jos zasladjivaca. Po zelji dodati malo cimeta. Dodati kokosovo brasno, 1 kasikicu sode bikarbone i malo limunovog soka da soda-bikarnona proradi.
3.
Smesu sipati u tepsiju velicine 16 x 23 cm oblozenu pek papirom. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Kolac pre sluzenja ohladiti u frizideru.
4.
Moja zapazanja: meni nakon 20 min. biksvit nije bio pecen pa sam smanjila temperaturu na 160-170 stepeni i pekla ga jos 10 minuta. Od jedne bundeve dobila sam oko 410 grama pirea. Mislim da kolicina moze varirati od 400-450 grama pirea od bundeve. Posto su neke bundeve vodenkaste, ako vidite da je smesa retka dodajte jos malo kokosovog brasna. Smesa pre pecenja treba da izgleda kao pire od krompira.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar