Sastojci
BISKVIT:
150 g margarina /maslaca
6 jaja
150 g šećera
180 g brašna + prašak za pecivo
NADJEV:
150 g šećera
5 žlica (oko 60 ml ) vode
100 g čokolade za kuhanje
1 žlica kakaa
160 g margarina /maslaca
200 g kokos brašna Dolcela
Priprema
1.
BISKVIT: Prvo napraviti snijeg od 6 bjeljanjaka i odložiti sa strane. Miksati margarin sa šećerom, dodati žumanjke. Brašno promiješati s praškom za pecivo i postepeno dodavajući umiksati u smjesu margarina, šećera i žumanjaka.
Lim dimenzija 30 x 20 cm pomastiti i posipati brašnom. Usipati smjesu za biskvit i poravnati. Peći u zagrijanoj pećnici oko 30 - 40 min.
Ne stavljam papir za pećenje jer kolač ostaje u limu. Prilikom rezanja postaje problem ako je papir ispod kolača.
2.
NADJEV: Dok se biskvit hladi, skuhati nadjev. Na slaboj vatri zagrijavati šećer i vodu, povremeno promiješati da se šećer rastopi. U vrelo umiješati čokoladu natrganu na manje komade i žlicu kakaa. Miješati dok se čokolada otapa, da se dobija glatka masa.
Dodati i margarin narezan na listiće. Nakon što se margarin otopi, umiješati kokos.
3.
Pećeni i ohlađeni biskvit premazati džemom po želji. Ja sam koristila džem od šljiva.
Malo ohlađeni nadjev premazati preko biskvita, posipati sa 1-2 žlice kokosa.
Kolač ohladiti oko 1 sat u hladnjaku i rezati na kocke ili po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar