Sastojci
150 g piškote
4 pudinga vanilija
12 kašika šećera
1l mlijeka
250g margarina
150-200 g kokosa
300 g mljevenog keksa
350 g čokolade za kuhanje
500 ml slatkog vrhnja
aroma vanilije
Priprema
1.
4 pudinga umutiti sa malo mlijeka od 1L, ostatak mlijeka sa šećerom staviti na vatru. Kuhati do vrenja, zatim dodati umucen puding i kuhati dok se ne stisne. Skinuti s vatre, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
2.
Margarin sobne temperature izraditi mikserom, te dodati mu ohladjenu kremu od pudinga i sve zajedno sjediniti.
3.
Kremu podijeliti na 3 dijela. U prvi dio dodati kokos i sjediniti. U drugi dio dodati 200 g keksa, a u treci dio 100 g istopljene čokolade za kuhanje i 100 g keksa.
4.
Ganaž: 250 g čokolade za kuhanje i 500 ml slatkog vrhnja staviti na laganu vatru te miješati dok se čokolada ne istopi i sjedini. Maknuti s vatre i ostaviti na sobnoj temperaturi da se malo prohladi.
5.
U obruč veličime fi26 redati piškote umočene u malo mlijeka pomiješanog s aromom od vanilije. Na to staviti fil od kokosa, zatim fil od keksa, te fil od čokolade.
6.
Na sve to izliti prohladjen ganaž, te staviti tortu na hladjenje.
7.
Nakon što se torta dovoljno ohladi, dekoracija po želji. Ja sam ovog puta koristila dekoraciju šlagom i jestivom slikom. Nadam se da cete isprobati ovaj recept, te javiti utiske. Uživajte.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar