Sastojci 4 osobe
6 jaja
200 g Šećera ( kristal)
200 g putera/maslaca
100 g Glatkog brašna Podravka
1/2 Prašak za pecivo Docela
200 g mljevenog maka
naribana limunova korica
1 žlica ruma
5 žlica pekmeza po želji
Za glazuru:
150 g čokolade crne za kuhanje
4 žlice ulja
Priprema
1.
Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer, žumanjca i sve ostale sastojke redom. Maslac rastopite, a u brašno prethodno umješajte prašak za pecivo. Na kraju lagano umješajte mljeveni mak.
2.
Smjesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 C oko 20-tak minuta
3.
Sačekajte da se biskvit potpuno ohladi, pa ga prerežite na dva dijela. Premažite donju koru pekmezom, pa preko namaza od pekmeza stavite gornju koru, a zatim sve prelijte glazurom od čokolade. Kad se čokolada stegne izrežite kolač na željenu veličinu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar