Sastojci
BISKVIT: https://www.coolinarika.com/recept/najneznija-napast/
KREMA: 350 g očišćenih dunja
sok 1 limuna
3 žlice šećera
200 g sirnog namaza
300 ml slatkog vrhnja
1 želatina u prahu
2 žlice pekemza od jabuke
Priprema
1.
Biskvit je od radilice najnježnija napast koji je famoznoo dobar i kod mene u voćnim torticama obavezan,preporučam ga .Vi možete napraviti biskvit koji volite a da bude za ovaj promjer torte.Točan omjer za biskvit neznam jer sam umutila duplu dozu ovog biskvita i pekla ga u promjerima fi 24 i fi 16
https://www.coolinarika.com/recept/najneznija-napast/
Promjer ove tortice je fi 16.
2.
Krema:dunje očistimo,narežemo na kriške,dodamo sok limuna ,šećer i tek toliko vode da pokrije dunje stavimo sve skupa da se skuha .Kad su dunje skuhane ,ocijedimo ih i ostavimo da se ohlade.Tekućinu od kuhanja ostavimo da sa njom poškropimo malo biskvit.Ohlađene dunje smiksamo sa štapnim mikserom u kašu.
3.
Želatinu stavimo da nabubri.Slatko vrhnje ulupamo u čvrsti šlag.U dobivenu kašu od dunja dodamo sirni namaz,malo smiksamo i dodamo čvrsti šlag,sve dobro pomiješamo.Na kraju namočenu želatinu otopimo u mikrovalnoj i dodamo u dobivenu kremu,još jednom sve dobro umiksamo.
4.
Od dobivene kreme odvojimo par žlica koje će nam poslužiti za ukrašavanje torte.Ostatak kreme podijelimo na pola.U jednu polovicu kreme dodamo 2 žlice pekmeza od jabuke, a drugu ostavimo kako je.Koju kremu ćete prvu staviti ostavljam vama na volju,kod mene je donja bila od same dunje a gore ona u koju sam dodala pekemez od jabuka.Nafilanu torticu stavite u frižider da se dobro stisne i ukrsite ju onim dijelom kremice koju ste ostavili za ukrašavanje.
5.
Ukrašenu i gotovu tortu možete još dodatno ucifrati sa sulcom od dunje koji je fantastičan.
https://www.coolinarika.com/recept/sulc-od-dunja/
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar