Sastojci
Pire od brusnica
200 g brusnica ( svijezih ili zaledjenih )
4 zlice sećera ( kristal)
120 ml vode
Biskvit
30 ml pirea od brusnica
90 ml evaporiranog mlijeka
3 bjelanjka
2-3 kapljice crvene prehrambene boje
1 Vanilin šećera Dolcela
120 g glatkog brasna
2 zlice Gussnel Dolcela (gustin)
125 g sećera ( kristal)
2 zlicice Praska za pecivo Docela
1/2 zlicice soli
90 g maslaca sobne temperature
Nadjev
250 g otopljene bijele cokolade
300 g krem sira sobne temperature
200 g maslaca sobne temperature
2 zlice Meda cvjetnog Podravka
2zlice brandy ili konjaka
Dekoracija
secerne perlice
usecerene brusnice
Priprema
1.
Najprije napravite pire od brusnica tako sto cete brusnice , secer i vodu staviti da kuha , pa kada uskuha nastavite kuhati jos 10 min . Skini sa vatre i sve ispasiraj , a ostatke kozica i sjemanke bacite . Ispasirano pire prekrijte plasticnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi . Od ove smjese odvojite 60 mil to ce biti za biskvite , a ostatak ce biti za nadjev .
2.
Kalup za tortu premazite i dno obolzite papirom za pecenje , ostavite sa strane . U zdjelu za mijesanje uspite polovicu sacuvanog pirea od brusnica za biskvite , mlijeko , bjelanjke , boju i vaniliju , pa sve dobro izmijesajte . U vecu zdjelu prosijte skupa brasno , gustin , secer , prasak za pecivo i sol .
3.
U zdjelu sa brasnom dodajte maslac i miksajte dok se maslac ne umijesa u brasno . Smjesi dodajte polovicu smjese sa pireom od brusnica , dobro izmiksajte , pa dodajte drugu polovicu smjese i dobro izmijesajte da sve postane pjenasto . Tijesto ispite u pripremljeni kalup i poravnajte . Pecite u zagrijanoj pecnici na 170 stupnjeva 20-25 min . Na isti nacin ispecite jos jedan biskvit .
4.
Peceni biskvit Prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ohladi . Za nadjev cokoladu otopite i ohladite da bude topla . U zdjeli za mijesanje pjensato izmiksajte maslac i sir , pa dodajte otopljenu cokoladu , med i brandy , sve dobro izmijesajte . Smjesa ce vam izgledati dosta mekana i tekuca , ali tako treba biti . Stavite nadjev u hladnjak na 30 min , pa opet sve dobro izmiksajte .
5.
Biskvite prerezite na pola . N aservirni tanjur polozite polovicu prvog biskvita , pa ga premazite sa polovicom sacuvanog pirea od brusnica , polozite drugi dio biskvita , pa ga premazite sa 1/3 nadjeva od cokolade . Polozite prvi dio drugog biskvita i premazite sa ostatkom pirea od brusnica , polozite drugi dio biskvita i tortu premazite sa svih strana nadjevom . Stavite u hladnjak da se sve dobro stisne 1-2 sata .
6.
Rashladjenu tortu dekorirajte sa bijelim perlicama i usecerenim brusnicama . Torta je najljepsa i najukusnija kada se servira sobne temperature , pa je najbolje da je izvadite iz hladnjaka sat vremena prije posluzivanja .
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar