loading...

Osvjezavajuca vocna torta izuzetno socnih biskvita koji se rade sa pireom od brusnica . Savrsena za zimske svecanosti!

 Sastojci

    Pire od brusnica
    200 g brusnica ( svijezih ili zaledjenih )
    4 zlice sećera ( kristal)
    120 ml vode

    Biskvit
    30 ml pirea od brusnica
    90 ml evaporiranog mlijeka
    3 bjelanjka
    2-3 kapljice crvene prehrambene boje
    1 Vanilin šećera Dolcela
    120 g glatkog brasna
    2 zlice Gussnel Dolcela (gustin)
    125 g sećera ( kristal)
    2 zlicice Praska za pecivo Docela
    1/2 zlicice soli
    90 g maslaca sobne temperature


    Nadjev
    250 g otopljene bijele cokolade
    300 g krem sira sobne temperature
    200 g maslaca sobne temperature
    2 zlice Meda cvjetnog Podravka
    2zlice brandy ili konjaka

    Dekoracija
    secerne perlice
    usecerene brusnice

 Priprema

    1.

    Najprije napravite pire od brusnica tako sto cete brusnice , secer i vodu staviti da kuha , pa kada uskuha nastavite kuhati jos 10 min . Skini sa vatre i sve ispasiraj , a ostatke kozica i sjemanke bacite . Ispasirano pire prekrijte plasticnom folijom  i ostavite da se potpuno ohladi . Od ove smjese odvojite 60 mil to ce biti za biskvite , a ostatak ce biti za nadjev .
    2.

    Kalup za tortu premazite i dno obolzite papirom za pecenje , ostavite sa strane . U zdjelu za mijesanje uspite polovicu sacuvanog pirea od brusnica za biskvite , mlijeko , bjelanjke , boju i vaniliju , pa sve dobro izmijesajte . U vecu zdjelu prosijte skupa brasno , gustin , secer , prasak za pecivo i sol .
    3.

    U zdjelu sa brasnom dodajte maslac i miksajte dok se maslac ne umijesa u brasno . Smjesi dodajte polovicu smjese sa pireom od brusnica , dobro izmiksajte , pa dodajte drugu polovicu smjese i dobro izmijesajte da sve postane pjenasto . Tijesto ispite u pripremljeni kalup i poravnajte . Pecite u zagrijanoj pecnici na 170 stupnjeva 20-25 min . Na isti nacin ispecite jos jedan biskvit .
    4.

    Peceni biskvit Prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ohladi . Za nadjev cokoladu otopite i ohladite da bude topla . U zdjeli za mijesanje pjensato izmiksajte maslac i sir , pa dodajte otopljenu cokoladu , med i brandy , sve dobro izmijesajte . Smjesa ce vam izgledati dosta mekana i tekuca , ali tako treba biti . Stavite nadjev u hladnjak na 30 min , pa opet sve dobro izmiksajte .
    5.

    Biskvite prerezite na pola . N aservirni tanjur polozite polovicu prvog biskvita , pa ga premazite sa polovicom sacuvanog pirea od brusnica , polozite drugi dio biskvita , pa ga premazite sa 1/3 nadjeva od cokolade . Polozite prvi dio drugog biskvita i premazite sa ostatkom pirea od brusnica , polozite drugi dio biskvita i tortu premazite sa svih strana nadjevom . Stavite u hladnjak da se sve dobro stisne 1-2 sata .


    6.

    Rashladjenu tortu dekorirajte sa bijelim perlicama i usecerenim brusnicama . Torta je najljepsa i najukusnija kada se servira sobne temperature , pa je najbolje da je izvadite iz hladnjaka sat vremena prije posluzivanja .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar