Sastojci
Za 30-ak kolačića:
1 jaje
170 g Lino lade nougat sobne temperature
70 g glatkog pšeničnog ili pirovog brašna (tip 630)
100 g prepečenih mljevenih badema
prstohvat praška za pecivo
Za dekoraciju:
50 g tamne čokolade
100 g Lino lade nougat
badem / lješnjak ili kandirano voće
Priprema
1.
Izmiksajte jaje s Lino ladom nougat. Postepeno dodajte brašno pomiješano s mljevenim bademom i praškom za pecivo.
2.
Dobivenu smjesu grabite žlicom i oblikujte kuglice veličine oraha (po potrebi stavite kap ulja na ruke). Slažite ih na lim obložen papirom za pečenje tako da ostane razmak među njima. U svaku kuglicu utisnite otisak prsta.
3.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, max. 10 minuta da se ne prepeku.
4.
Za punjenje kolačića, otopite tamnu čokoladu pa ju pomiješajte s Lino ladom nougat. Pustite da se ohladi i dovoljno stisne za dekoriranje. Svaki kolačić napunite čokoladnom masom i ukrasite prženim bademom / lješnjakom ili kandiranim voćem u boji.
Savjet: Kod pripreme kolačića, ako umjesto kuglica želite istisnuti smjesu s velikim nastavkom za dekoracije, napravite smjesu s 50 g brašna + 100 g mljevenih badema ili 150 g brašna bez badema.
Za novi look, kuglice umčite u bjelanjak pa uvaljajte u ribani kokos i potom pečene po dvije spojite s Lino namazom od kokosa ili nougata.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar