loading...

Najfiniji poklon ovih blagdana! - Predivni i veoma ukusni kolačići!

 Sastojci

    Za 30-ak kolačića:
    1 jaje
    170 g Lino lade nougat sobne temperature
    70 g glatkog pšeničnog ili pirovog brašna (tip 630)
    100 g prepečenih mljevenih badema
    prstohvat praška za pecivo


    Za dekoraciju:
    50 g tamne čokolade
    100 g Lino lade nougat
    badem / lješnjak ili kandirano voće

 Priprema

    1.

    Izmiksajte jaje s Lino ladom nougat. Postepeno dodajte brašno pomiješano s mljevenim bademom i praškom za pecivo.
    2.

    Dobivenu smjesu grabite žlicom i oblikujte kuglice veličine oraha (po potrebi stavite kap ulja na ruke). Slažite ih na lim obložen papirom za pečenje tako da ostane razmak među njima. U svaku kuglicu utisnite otisak prsta.
   
    3.

    Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, max. 10 minuta da se ne prepeku.


    4.

    Za punjenje kolačića, otopite tamnu čokoladu pa ju pomiješajte s Lino ladom nougat. Pustite da se ohladi i dovoljno stisne za dekoriranje. Svaki kolačić napunite čokoladnom masom i ukrasite prženim bademom / lješnjakom ili kandiranim voćem u boji.

    Savjet: Kod pripreme kolačića, ako umjesto kuglica želite istisnuti smjesu s velikim nastavkom za dekoracije, napravite smjesu s 50 g brašna + 100 g mljevenih badema ili 150 g brašna bez badema.


    Za novi look, kuglice umčite u bjelanjak pa uvaljajte u ribani kokos i potom pečene po dvije spojite s Lino namazom od kokosa ili nougata.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar