Kora
5 jaja
5 kasika secera
5 kasika neskvika
5 kasika sitnog griza
5 kasika brasna
10 kasika jogurta
10 kasika ulja
1 prasak za pecivo
1 preliv
500 ml.mleka
5 kasika secera
1 kasika neskvika
2 preliv
200 ml vode
125 gr margarina
100 gr cokolade za kuvanje
malo kokosa za posipanje
Priprema
1.
Odvojiti belanca od zumanaca,pa belanca umutiti sa 5 kasika secera u cvrst sneg.Dodati jedno po jedno zumance,jogurt,ulje,neskvik i griz.Brasno i prasak za pecivo zajedno pomesati pa dodavati kasiku po kasiku i mutiti na 1 mikserom ili varjacom polako da se ne bi spustilo brasno.Izliti u poljun i brasnom posut pleh 20×30 i peci u vec zagrejanoj rerni na 200C 30 minuta.
2.
Dok se kora pece napraviti prvi preliv.Staviti mleko sa secerom na sporet i mesati.Kada se secer istopi dodati neskvik i mesati dok ne provri.Staviti da se hladi.
3.
Proveriti cackalicom da li je kora gotova,ako jeste izvaditi i staviti da se malo prohladi i sipati preko kutlacom prvi preliv.Ostaviti da lepo upije.
4.
Napraviti drugi preliv.Staviti na sporet margarin,vodu i cokoladu da se otopi sve lepo promesati.Koh izbockajte viljuskom i sipati drugi preliv preko.On je malo gusci pa ce sporije upijati.Pomerajte i ivice viljuskom da sva tecnost prodje,ostace vam i po povrsini ali ce sve to polako da upije.Kolac ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi pa stavite u frizider preko noci.
5.
U drugi preliv mozete staviti i 500 ml vode da bude jos socniji ako volite.
Posluživanje
Preko isecenog kolaca posuti malo kokosa mozete i mlevenih oraha ili badema.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar