200g masti
200g kisele pavlake
2 vanilin šećera
600g brašna
1 prašak za pecivo
gušći džem za filovanje, prah šećer za posipanje
Priprema
1.
Penasto umutiti mast i kiselu pavlaku, dodati vanilin šećer. Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i umesiti glatko testo.
Testo razvući u pravougaonik dimenzija 50x36 cm, pa iseći na 4 dela, kako bi se dobile četiri trake dimenzija 9x50 cm.
2.
Svaku štrudlu iseći na štrudlice dužine 5 cm.
Štrudlice poslagati u pleh postavljen i peći u unapred zagrejanoj rerni na 200°C stepeni 15ak minuta, treba da ostanu svetle.
Posluživanje
Ispečene štrudle posuti prah šećerom, još lepše su kad odstoje par dana.
*Moje na slici su malo ''musave'' jer ih pravim po prvi put i stavila sam previše džema, ali ukus im je odličan!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar