BROWNIE
125g maslaca
100g tamne čokolade
40g kakaa u prahu Dolcela
30g glatkog brašna Podravka
½ žličice praška za pecivo Docela
180g šećera
2 jaja
20g sitno sjeckanih oraha
PODLOGA
135g Digestive keksa
70g maslaca
CHEESECAKE KREMA
675g krem sira/namaza od vrhnja
1 limenka(397g) zaslađenog kondenziranog mlijeka
3 velika bjelanjka
žličica vaniija ekstrakta
90g čokoladnih kapljica
DODATNO
70g karamel umaka/karamele
Priprema
1.
Prvo pripremite brownie koji ide na sami vrh torte. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Čokoladu i maslac stavite kuhati na pari na način da manju zdjelu stavite iznad lonca s kipućom vodom. Miješajte dok se ne otopi. U drugoj zdjeli pomiješajte kakao, brašno, šećer i prašak za pecivo. Kada se čokolada i maslac otope i smjesa bude glatka, stavite ju u veću zdjelu za miksanje pa joj postepeno dodajte sadržaj druge zdjele. Na kraju dodajte i jaja koja ste prethodno ručno izlupali. Izlijte smjesu u kalup, obložen papirom za pečenje promjera 20cm i pecite ju otprilike 20 minuta. Kalup po želji možete premazati i sa malo ulja. Nakon otprilike 10 minuta pečenja pospite površinu browniea s nasjeckanim orasima te ih lagano utisnite pa nastavite s pečenjem. Gotov je kada rubovi i površina budu pečeni, a središnji dio i dalje vlažan. Kada provjerite čačkalicom, ona ne bi trebala izaći čista jer brownie treba biti ljepljiv. Stavite kalup hladiti u hladnjak otprilike 15minuta dok brownie ne bude dovoljno čvrst da ga bez problema izvadite iz njega. Nakon što je 15 minuta prošlo izvadite brownie zajedno s papirom za pečenje iz njega pa ga vratite u hladnjak. Kalup operite i iskoristite ga za pripremu cheesecake-a.
2.
Ponovno pripremite prethodno korišteni kalup te dno obložite papirom za pečenje. Kekse sameljite što je sitnije moguće pa ih prebacite u zdjelu i dobro pomiješajte s otopljenim maslacom. Smjesu utisnite u kalup za pečenje i žlicom ju dodatno pritisnite kako se ne bi odvajala. Dok pripremite kremu, kalup s keks podlogom stavite u hladnjak.
3.
Miksajte krem sir, kondenzirano mlijeko, bjelanjke i ekstrakt vanilije dok smjesa ne bude glatka i bez grudvica. Na kraju dodajte čokoladne kapljice i špatulom promiješaje pa prebacite u kalup za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Cheesecake je gotov kada mu rubovi budu čvrsti, a prilikom laganog treskanja bi se samo sredina trebala malo zastresti (slično kao puding).Kada ga izvadite iz pećnice pričekajte 2-3 minute dok se malo ohladi pa tankim oštrim nožem odvojite rubove kalupa od cheesecakea. Prelijte preko njega karamel umak te na njega stavite brownie prethodndo ohlađen u hladnjaku. Rukom lagano pritisnite kako bi se sve povezalo pa kalup vratite u hladnjak. Cheesecake ohladite još minimalno 3 sata prije serviranja.
Posluživanje
Uživajte!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar