Sastojci
480 g Glatkog brašna Podravka
20 g Kvasca (svježeg)
30 g griza
1 bjelance (30 g )
1 mala kasika secera
20 ml maslinovog ulja
300 ml tople vode
12 g soli
zumance za premazati
1 mala kasika mljeka
sjemenke po zelji za posuti preko
Priprema
1.
Vodu staviti u vecu posudu u kojoj cete zakuhati tjesto.
Dodati prvo secer i kvasac pa mjesati da se sav kvasac istopi.
Dodati sad brasno,griz,so,ulje,bjelance te sve fino umjesiti da se dobije fino glatko tjesto.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da miruje oko sat vremena da se udvostruci volumen.
2.
Pripremiti pleh oblozen sa papirom zanpecenje.
Tjesto izruciti na povrsinu posutu sa brasnom,kratko izraditi,podjeliti na 2 djela i oblikovati u lepinje.
Ostaviti ih da miruju oko 30-tak minuta.
3.
Zagrijati pecnicu na 200 stepeni.
Lepinje premazati sa mjesavinom zumanceta i mljeka i posuti ih sa sjemenkama po zelji te ih peci 15-20 minuta do zeljene boje.
Pecene pokriti kuhinjskom krpom da malo odstoje.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar