Sastojci
2 žumanjka
20 dkg šečera
1 1/2 mala šalica (za kavu, iznosi oko 60 ml) ulja
1 cimet
2 žlice kakaa
20 dkg brašna
1 prašak za pecivo
1 šalica (za bijelu kavu, iznosi oko 2 dl) mlijeka
za pjenu od jabuka
2 jabuke
2 bjelanjka
6 žlica šečera
za glazuru
20 dkg čokolade
2 žlice ulja
Priprema
1.
Izmjerite i pomiješajte ulje i mlijeko. Brašno, kakao, prašak za pecivo i cimet prosijte.
2.
Izradite žumanjke sa šečerom, postupno dodajte mlijeko sa uljem te prosijano brašno,kakao,prašak i cimet na srednjoj brzini.
3.
Smjesu ulijte u namaščeni lim i pecite na 180°C.
Pretkraj pečenja biskvita izmiksajte bjelanjke sa šečerom i naribajte u njih jabuke.
4.
Izvadite biskvit iz pečnice i premažite smjesom od bjelanjaka i jabuka. Vratite u pečnicu dok bijela smjesa ne požuti po površini.
5.
Otopite čokoladu i ulje na pari i prelijte preko ohlađenog kolača.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar