za koru
350 g brašna
180 g šečera
prstohvat soli
2 žlice kakaa
2 jaja
1 prašak za pecivo
180 g masti --> ili ako nemate
200 g margarina
za masu od sira
700g svježeg sira ili skute
6 žlica šečera
3 jaja
naribana korica 1 limuna
2 žlice gustina
2 žličice praška za pecivo
1 puding okusa vanilija ili sl. vrhnje
za čoko premaz
300 g tamne čokolade
4 dl sl. vrhnja
opcionalno--> pola vrhnja zamijeniti kondenziranim mlijekom
Priprema
1.
Za koru sve sastojke pomiješati i zamijesiti prhko tijesto, razvaljati i položiti na dno tepsije te izbockati vilicom.
2.
Za sirnu kremu miksati sir, dio šečera, koricu limuna, žumanjke, dodati gustin, prašak za pecivo i puding u prahu. Na kraju dodati ulupane bjelanje sa ostatkom šečera. Masom preliti tamno tijesto i peći na 175°C oko pola sata. Treba dobiti blago zlatnu boju.
3.
Dok se tijesto peče pripremiti čoko kremu, Staviti zakuhati vrhnje (i kond. mlijeko ako koristite) dodati sitno sjeckanu čokoladu i miješati dok se ne rastopi. Kada je kremasto, staviti sa strane da se prohladi. Kada su šnite pečene i ohlađene preliti sa čokokremom i stavit u hladnjak na hlađenje.
Posluživanje
Rezati vrućim nožem i poslužiti dobro rashlađeno :D
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar