loading...

Čokoladne kikiriki puter kocke - Verujte mi, brže i jednostavnije ne može, a ukus fantazija! Ja sam se oduševila, ne pamtim kad sam nešto bolje jela!!

 Sastojci

    Za podlogu:
    210 g integralnog keksa sa ovsenim pahuljicama
    70 g otopljenog putera
    120 g kikiriki putera

    Za čokoladni sloj:
    200 g kvalitetne čokolade
    60 g kikiriki putera


 Priprema

    1.

    Otopite puter i ostavite sa strane.

    U secku sameljite keks. Ja sam koristila wellness sa ovsenim pahuljicama.  Dodajte otopljen puter kao i kikiriki puter, i sve dobro izmešajte.
    2.

    Uzmite manji pleh. Moj je 25×15 cm. (Može i kvadratni 20x20 cm) Obložite ga pek papirom i izručite smesu za podlogu. Kašikom je utisnite i poravnajte.
    3.

    Uzmite dva manja lonca, u jedan sipajte vode a na njega stavite manji lonac i uključite šporet da proključa. Ubacite u taj manji lonac čokoladu izlomljenu na kocke i polovinu kikiriki putera (30 g) i otopite na pari. Mešajte dok se sve ne otopi i lepo sjedini. Preostali kikiriki puter takođe ubacite u drugu manju šerpicu i zagrejte ga da omekša.
    4.

    Premažite podlogu od keksa sa čokoladnim slojem, poravnajte, i odmah potom kašikom sipajte nasumično otopljeni kikiriki puter na par mesta. Uzmite nož i jednostavno prošarajte kako vam se sviđa.



    5.

     Stavite u frižider na minimum 2 sata da se dobro ohladi i stegne.

    Izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi 15-ak minuta, samo izvadite sve zajedno uz pomoć papira, pa secite na kocke i uživajte!
 
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar