Sastojci 4 osobe
6 žumanjaka
15 dag šećera
15 dag maslaca
15 dag otopljene čokolade
10 dag oštrog brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
6 bjeljanjaka snijeg
još;
šećer,voda i rum za preljev
marmelada od marelice za premaz
čokoladna glazura;
15 dag čokolade za kuhanje
1-2 v.ž ulja
Priprema
1.
Pomiješati sve sastojke za biskvit;žumanjke s šećerom i maslacem,pa dodati brašno,vanilin šećer,prašak za pecivo i otopljenu čokoladu.Na kraju lagano umiješati snijeg od bjeljanjaka.
2.
Smjesu sipati u veliku tepsiju od električne pećnice obloženu pek-papirom i peći na 160 stupnjeva oko 35 minuta.Kad se ohladi reže se kao za ledeni vjetar da dobijemo 3 dijela.
3.
Za preljev se prokuha voda s šećerom i rumom pa ohladi(ko ne voli rum ili ga ne stavlja zbog djece može kore polijevati sokom od naranđe).Svaka kora dobro se namoči s preljevom,pa kad se preljev upije dobro i bogato premazati s marmeladom.
4.
Za glazuru otopiti na pari čokoladu za kuhanje s malo ulja i njome preliti kolač.Dobro ohladiti ,rezati šnite ,pa poslužiti. Uz žlicu šlag pjene je odlično.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar