loading...

Rolada s puno čokolade i finom ,laganom kremom od kokosa i slatkoga vrhnja!

 Sastojci 6 osoba

    rolada;
    4 jaja
    4 v.ž vruće vode
    16 dag šećera
    1 vanilin šećer
    12 dag brašna
    1 m.ž praška za pecivo
    4 dag kakao


    krema;
    1/2 l slatkoga vrhnja za šlag
    15 dag kokosa
    malo likera po želji(kokos,rum,amaretto....)
    ukras;
    čokoladna glazura,kokos

 Priprema

    1.

    Za kremu zagrijte slatko vrhnje s kokosom-ne smije zavrijeti.Dodajte amaretto ili liker po želji,promiješajte i dobro ohladite.Kad se ohladi,izmiksajte i kremom premažite roladu.Uvijte je.
    2.

    Za roladu izmiksati žutanjke s šećerom i vrućom vodom,pa dodati vanilin šećer,brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.Na kraju lagano umiješati snijeg od bjeljanjaka.Peći roladu u velikoj tepsiji na 180 minuta oko 15 minuta(pazite da vam ne bude presuha).Vruću roladu istresite na krpu i zarolajte ,te ohladite.


    3.

    Prelijte čokoladnom glazurom,i nakon par minuta kad se čokolada počne hladiti obilno posipajte kokosom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar