Sastojci 6 osoba
rolada;
4 jaja
4 v.ž vruće vode
16 dag šećera
1 vanilin šećer
12 dag brašna
1 m.ž praška za pecivo
4 dag kakao
krema;
1/2 l slatkoga vrhnja za šlag
15 dag kokosa
malo likera po želji(kokos,rum,amaretto....)
ukras;
čokoladna glazura,kokos
Priprema
1.
Za kremu zagrijte slatko vrhnje s kokosom-ne smije zavrijeti.Dodajte amaretto ili liker po želji,promiješajte i dobro ohladite.Kad se ohladi,izmiksajte i kremom premažite roladu.Uvijte je.
2.
Za roladu izmiksati žutanjke s šećerom i vrućom vodom,pa dodati vanilin šećer,brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.Na kraju lagano umiješati snijeg od bjeljanjaka.Peći roladu u velikoj tepsiji na 180 minuta oko 15 minuta(pazite da vam ne bude presuha).Vruću roladu istresite na krpu i zarolajte ,te ohladite.
3.
Prelijte čokoladnom glazurom,i nakon par minuta kad se čokolada počne hladiti obilno posipajte kokosom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar