loading...

Stracciatella - kokos kocke

 Sastojci 6 osoba

    biskvit;
    4 bjelanjka
    20 dag šećera
    15 dag kokosa
    10 dag brašna
    1/2 vrećice praška za pecivo

    preliv;
    2,5 dcl vrelog mlijeka
    1 vanilin šećer
    2 v.ž šećera


    jogurt krema;
    6 listića svijetle želatine
    5 dcl jogurta od stracciatelle
    8 dag šećera
    5 dcl slatkog vrhnja,1/2 želatine fix
    10 dag krupno ribane čokolade(milka s keksima)
    još;
    2 manje kutije petit keksa s preljevom od čokolade

 Priprema

    1.

    Izmiksati snijeg od bjelanjaka pa dodati kokos,šećer i brašno s pecilnim.Ispecite biskvit na 180 stupnjeva nekih 12 minuta.Ohlađeni biskvit prelij s vrelim prelivom;skuhati mlijeko s šećerom i vanilin šećerom.
    2.

    Za kremu otopite želatinu prema uputama na omotu,čokoladu naribajte a slatko vrhnje izmiksajte u šlag.Otopljenu želatinu pomiješajte s jogurtom pa polako dodajte šlag i ribanu čokoladu.Kremu premažite preko biskvita.
    3.

    Preko kreme poredajte kekse s prelivom od čokolade(mogu se kupiti u lidlu) i stavite u frižider (najbolje preko noći da se stisne).Režite na kocke veličine keksa.


    4.

    U kremu sam stavila jako sitno sjeckanu milku s keksima,a na kolač 2 vrste keksi s čokoladom(tako sam dobila 2 vrste kolača ali okus je isti...)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar