Sastojci 6 osoba
biskvit;
4 bjelanjka
20 dag šećera
15 dag kokosa
10 dag brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
preliv;
2,5 dcl vrelog mlijeka
1 vanilin šećer
2 v.ž šećera
jogurt krema;
6 listića svijetle želatine
5 dcl jogurta od stracciatelle
8 dag šećera
5 dcl slatkog vrhnja,1/2 želatine fix
10 dag krupno ribane čokolade(milka s keksima)
još;
2 manje kutije petit keksa s preljevom od čokolade
Priprema
1.
Izmiksati snijeg od bjelanjaka pa dodati kokos,šećer i brašno s pecilnim.Ispecite biskvit na 180 stupnjeva nekih 12 minuta.Ohlađeni biskvit prelij s vrelim prelivom;skuhati mlijeko s šećerom i vanilin šećerom.
2.
Za kremu otopite želatinu prema uputama na omotu,čokoladu naribajte a slatko vrhnje izmiksajte u šlag.Otopljenu želatinu pomiješajte s jogurtom pa polako dodajte šlag i ribanu čokoladu.Kremu premažite preko biskvita.
3.
Preko kreme poredajte kekse s prelivom od čokolade(mogu se kupiti u lidlu) i stavite u frižider (najbolje preko noći da se stisne).Režite na kocke veličine keksa.
4.
U kremu sam stavila jako sitno sjeckanu milku s keksima,a na kolač 2 vrste keksi s čokoladom(tako sam dobila 2 vrste kolača ali okus je isti...)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar