SASTOJCI
500 g brašna
1 kocka kvasca
200 ml mleka
1 kasicica secera
1,5 kašičica soli
100 ml ulja
1 jaje
fil:
125 g margarina
2 žumanceta
1/2 čaše kisele pavlake
2 kašike brašna
1 kašičica soli
400 g sira
premazivanje:
2 belanceta
susam
PRIPREMA
Izmrviti kvasac,dodati secer i toplo mleko pa ostaviti da nadodje.
U odgovarajuću posudu sipati brašno, dodati so, ulje,j aje i nadošao kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.
Naraslo testo podeliti na dva dela. Prvi deo testa razviti tanko u oblik pravougaonika i premazati polovinom fila. Preko narendati 200 g sira i uviti urolat. Tanjiricem iseći na trouglove i poređati u pleh obložen pek-papirom. Na isti način napraviti i drugi deo testa.
Ostaviti da odstoje 15-20 minuta, premazati belancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar