loading...

Fin, mirisan i mekan kuglof - super je!

 Sastojci

    250 g margarina ili maslaca
    150 g šećera
    6 jaja
    400 g glatkog brašna Podravka+ prašak za pecivo
    1 žlica kakaa
    1 žličica cimeta
    50 ml crnog vina
    150 g naribane čokolade
    GLAZURA:
    200 g šećera u prahu
    4 - 5 žlica crnog vina



Priprema

    1.

    Prvo naribati čokoladu, a potom izmiksati bjeljanjke u snijeg i ostaviti sa strane.
    Miksati margarin i šećer * dok ne bude lijepo kremasto. Umiksati i 6 žumanjaka.
    Brašno promiješati s praškom za pecivo, kakaom i cimetom.
    Dodati crno vino**, brašno s ostalim sastojcima. Lagano kuhačom umiješati ribanu čokoladu i snijeg od bjeljanjaka.
    Kalup za kuglof pomastiti i posipati brašnom. Usipati smjesu i peći na srednjoj temperaturi (160  st.) oko 1 sat.
    Masa je jako gusta, tako mora biti.
    * šećera u izvornom receptu ide 300 g, ja sam to smanjila na 150 g
    **koristila sam desertno slatko vino


    2.

    Šećer u prahu i vino miješati da se dobije glatka masa. Kuglof malo ohladiti i ravnomjerno preliti glazurom.
    Ohladiti do kraja i uživati uz šalicu kave ili čaja!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar