250 g margarina ili maslaca
150 g šećera
6 jaja
400 g glatkog brašna Podravka+ prašak za pecivo
1 žlica kakaa
1 žličica cimeta
50 ml crnog vina
150 g naribane čokolade
GLAZURA:
200 g šećera u prahu
4 - 5 žlica crnog vina
Priprema
1.
Prvo naribati čokoladu, a potom izmiksati bjeljanjke u snijeg i ostaviti sa strane.
Miksati margarin i šećer * dok ne bude lijepo kremasto. Umiksati i 6 žumanjaka.
Brašno promiješati s praškom za pecivo, kakaom i cimetom.
Dodati crno vino**, brašno s ostalim sastojcima. Lagano kuhačom umiješati ribanu čokoladu i snijeg od bjeljanjaka.
Kalup za kuglof pomastiti i posipati brašnom. Usipati smjesu i peći na srednjoj temperaturi (160 st.) oko 1 sat.
Masa je jako gusta, tako mora biti.
* šećera u izvornom receptu ide 300 g, ja sam to smanjila na 150 g
**koristila sam desertno slatko vino
2.
Šećer u prahu i vino miješati da se dobije glatka masa. Kuglof malo ohladiti i ravnomjerno preliti glazurom.
Ohladiti do kraja i uživati uz šalicu kave ili čaja!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar