za tijesto
1 kg brašna
6 žlica šečera
1 kvasac
oko 4 dl kiselog mlijeka (može i obično ;))
1 žličica soli
pola žličice sode bikarbone
naribana korica jednoga limuna
3 jaja
1 dl ulja
nadjev I
200g svježeg sira
3 žlice kiselog vrhnja
100 g grožđica
1 vanilin šečer
šečer po ukusu
nadjev II
200g pekmeza od šljiva
4 mljevena petit keksa ili piškota
4 velike žlice čokolade u prahu
1-2 žlice ruma
i još
1 žumanjak
malo mlijeka za premazati i
1 bjelanjak za
Priprema
1.
Prosijte brašno i načinite udubinu u sredini, dodajte sol,sodu bikarbonu i naribanu koricu limuna oko stijenke posude.
Razmutite kvasac sa 2 žličice šečera i malo toplog mlijeka, dodajte par žlica brašna i ostavite na uzlazi.
2.
Kada se kvas digne, umiješati u brašno, dodati jaja, ulje,ostatak šečera i sa toplim kiselim mlijekom ili mlijekom zamijesiti tijesto. Dobro ga izraditi da se vide mjehurići zraka u tijestu, onda ga pobrašniti i ostaviti da uzlazi.
3.
Sada tijesto podijeliti na pola pa opet na pola i tako dok ne dobijete male komade.Umijesite loptice otprilike
<---- ove veličine, ja sam dobila oko 64 kom.
4.
Za fil samo pomiješajte sve sastojke, pošečerite sir po ukusu.
5.
Razvaljajte svaku ukrug, malo zarežite na tri mjesta. U sredinu stavite fil, okolo premažite bjelankom, malo razvucite "laticu" i slažite ukrug. Ružicu malo oblikujte i stavite u pouljen lim. Ostavite kratko da uzlazi.
6.
Premažite žumanjcem razmućenim sa mlijekom i pecite na 180°C. Ako vam pucaju sastrane i fil curi malo smanjite temperaturu.
Posluživanje
Poslužite tople ili hladne jednako su ukusne. Ako vam ostane za idući dan spremite u posudu sa poklopcem ili plastičnu vrećicu. Dobar tek! ;)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar