loading...

Torta skriveni leptirići - prelijepog izgleda, savršenog ukusa!

 Sastojci

    za leptiriće
    250g margarina
    240 g šečera
    300g brašna
    1 bourbon vanilin šečera dr oetker
    4 jaja
    1/2 praška za pecivo
    crvena i plava jestiva boja

    za žuti biskvit
    7 jaja
    300 g šečera
    130 ml vode
    2 dl ulja
    400g brašna
    1 prašak za pecivo
    aroma vanilije
    100 g blanširanih mljevenih lješnjaka

    za kremu
    1l mlijeka
    1 puding okusa sl. vrhnja
    5 žlica šečera
    4 pune žlice gustina
    350 g margarina za kreme
    400 g šumskog voća
    2 žlice šečera
    2 preljeva za torte


 Priprema

    1.

    Za tijesto sa leptirićima pjenasto umiksajte maslac, šečer i vanilin šečer. Dodajte jedno po jedno jaje. Prosijte brašno,i prašak za pecivo pa postupno dodajte miješajući srednjom brzinom. Dodajte crvenu i plavu jestivu boju da bi dobili ljubičastu.
    2.

    Pecite na 170°C u večem četvrtastom limu. Pazite da ne prepečete.

    Kada je pečeno ohladite i izrežite modlom leptiriće.
    3.

    Za žuti biskvit odvojite žumanjke i bjelanjke. Miksajte prvo bjelanjke sa polovicom šečera. Trebaju biti sjajni i čvrsti.Zatim miksajte žumanjke sa vanilin šečerom i ostatkom šečera dok ne posvijetle. Dodati mlijeko i ulje.
    4.

    Prosijte brašno i prašak za pecivo i sa pjenjačom umiješajte u smjesu od žumanjaka. Na kraju dodati tučene bjelanjke i lješnjake.

    Posložite izrezane leptiriće u lim (moraju biti ispunjeni, link na blog sa slikama ispod)

    prelijte sa polovicom žutog biskvita i stavite peći na 160°C Ponovite i za biskvit 2.

    Provjerite da li je pečeno čačkalicom, ne smije biti tekućeg biskvita.
    5.

    Za kremu razmutite puding, gustin, š ečer  i vanilin šečer sa malo mlijeka ostatak mlijeka stavite da provri pa skuhajte puding. Ohladite.

     Pjenasto izmiksajte margarin, dodajte ohlađeni puding žlicu po žlicu.
    6.

    Voće malo usitnite i u njega ukuhajte preljeve i šečer razmućen sa malo vode ili soka.
    7.

    Poravnajte biskvite i slažite biskvit krema, preljev od voća, krema i završite sa biskvitom.
    8.

    Od ove količine imala sam za 3 reda leptirića. Posložila sam ih naopačke kada sam ih pekla pa pečene okrenula.

    U originalnom receptu leptirići su sa tijestom za kekse i sa vrlo malo kreme. Kod mojih termita to nikad ne bi prošlo tako da sam ja isprobala ovako, žuto tijesto je dosta meko a leptirići su konzistencije recimo kuglofa. Ovo mi je prvi pokušaj tako da ću sigurno još eksperimentirati.

   


Posluživanje

Režite oštrim, vrućim nožem i uživajte u oduševljenju koje ova torta stvara! :))

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar