za biskvit
4 bjelanjaka
4 žlice šečera
3 žlice brašna
na vrh noža praška za pecivo
3 žlice sjeckanih lješnjaka
za kremu
900 g voćnog jogurta šumsko voće
4 žlice šečera
6 dl slatkog vrhnja
3 želatine
za preljev
450 g šumskog voća
3 žlice šečera
1 žlica gustina
i još
oko 12 piškota
čokolada i/ili šlag za dekoraciju
Priprema
1.
Za podlogu istucite bjelanjke sa šečerom, lagano pjenjačom umješajte brašno i prašak za pecivo.
Stavite u okrugli lim 28 cm, poravnajte i posipajte lješnjacima. Pecite na 170 dok ne dobije žučkastu boju.
2.
Šumsko voe prokuhajte, dodajte šečer i žlicu gustina razmućenog sa malo vode. Ostavite da se prohladi.
3.
Za fil želatinu prelijte sa malo jogurta, promješajte i ostavite da nabubri. Dodajte šečer, još malo vonog jogurta i zagrijavajte dok dok se šečer i želatina ne otope.
Slatko vrhnje istucite, želatini dodajte ostatak jogurta pa umješajte slatko vrhnje.
4.
Pečenu koru okrenite naopako u kalup, stavite polovicu fila. Kratko namočene u mlijeko piškote složite ukrug pa prekrijte drugom polovicom.
Poravnajte tortu i stavite ohladiti nekoliko sati u hladnjak ili kraće u zamrzivač.
5.
Pred posluživanje prelijte voćem i ukrasite šlagom i pločicama bijele čokolade.
Količinu šečera kao i vrstu voa možete prilagoditi svome ukusu ;)
Posluživanje
Rezati tankim nožem i poslužiti hladno ;)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar