loading...

Još jedne kiflice u nizu. Meni osobno najbolje koje sam radila i jela. Meke, sočne, sa punjenjem po želji. Probajte!

 Sastojci

    Tijesto
    500 g glatkog brašna
    1 jaje
    1/2 svježeg kvasca
    1 žličica soli
    1 žličica šećera
    1 dcl ulja
    250 ml mlijeka

    Za premazivanje
    1 razmućeno jaje
    sezam, mak, kim


 Priprema

    1.

    Lagano zagrijati mlijeko, te u njemu rastopiti pola svježeg kvasca sa žličicom šećera i pustiti da se zapjeni.

   
    2.

    U posudu pomiješati brašno, sol, dodati jaje, ulje i mlijeko sa kvascem, te umijesiti meko tijesto.
    3.

    Tajna ovih kiflica je u dodavanju ulja umjesto brašna prilikom miješenja. Dakle, kada vidite da je tijesto previše ljepljivo, sipati malo ulja i žustro mijesiti dok ne dobijete glatku i podatnu kuglu.
    4.

    Kada je tijesto gotovo, pokriti prijanjajućom folijom i krpom, te ostaviti na toplom mjestu 40-ak minuta da se udvostruči.

   
    5.

    Dignuto tijesto izvaljamo u tanki krug na pobrašnjenoj podlozi i režemo trokutiće koje punimo po želji (na fotki sa špekom i sirom), a zatim motamo u kiflice. Ja osobno volim tanko razvaljati i zarolati da mi budu lijepe i lisnate kad se ispeku.

   
    6.

    Pustimo još oko 30 minuta pokrivene da se dignu, potom premažemo jajetom i pospemo sezamom ili nekim drugim sjemenkama, te stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva dok fino ne porumene.




Posluživanje

Tijesto je vrlo meko, pokušajte izbjeći dodavanje veće količine brašna jer će nakon pečenja biti tvrde. Eventualno dodatnih 50 g brašna, a ostalo sve uljem mijesiti. Ovako ispečene možete i zalediti, pa u mikrovalnoj odleđivati po potrebi. Budu meke i ukusne kao da su tek izašle iz pećnice!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar